Birlikten Kuvvet Doğdu

27 Kasım 2013 16:05

Isparta Girişimci Sanayici İşadamları Derneği’nin (İGSİAD) Kasım ayı istişare toplantısına Isparta Ticaret Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar katıldı.

İGSİAD Başkanı Alper Bayhan, ITSO Yönetim Kurulu ile Meclis üyeleri  ve İGSİAD üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Başkanlar Başdeğirmen ve Adar, Isparta sanayisi ve tarımının gelişmesi adına yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek,  geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar ile birlikte katıldıkları İskandinav Ülkeleri iş gezisini değerlendirdiler.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Başdeğirmen, göreve geldiği günden bu yana Isparta ekonomisini yakından ilgilendiren konularla ilgili çalışmaları kısaca anlattı. Görev süresi boyunca ekibiyle birlikte Isparta’yı yakından ilgilendiren birçok konuyu çözüme kavuşturduklarını belirten Başdeğirmen, bir kez daha birlik beraberlik vurgusunu yaptı. Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Ticaret Borsası, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası ve işadamları derneklerinin katkılarıyla Bakanlıklara sundukları birçok konuyu Milletvekillerinin de desteği ile çözümü kavuşturduklarını belirten Başdeğirmen, “Biz yola çıkarken hep ‘birlik ve beraberlik’ dedik. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Ankara’ya tek başımıza gittiğimizde bir şeyleri istemek farklı grup ve birlik beraberlik içinde gittiğimizde farklı. Biz bir şeyleri başarıyorsak bunda birlik ve beraberlik faktörünün önemi çok büyüktür.”dedi.

Ekonomi Kampüsü yapılması, gülün statüsünün değişmesi, Çevre Düzeni Planının iptal edilmesi gibi konularda sonuca ulaşmanın sevincini yaşadıklarını belirten Başdeğirmen, elmaya verilen desteğin artırılması ve ihracat destekleri, Türk Hava Yolları Uçak Seferlerinin artırılması, güldeki KDV oranın düşürülmesi, Akredite laboratuar kurulması, Isparta-Antalya ile Isparta- Konya bölünmüş yolları ile ilgili girişimlerinin de kısa sürede sonuca ulaşacağını söyledi.

İskandinav Ülkelerinde Başbakan Erdoğan’a ilin sorunlarını aktarma fırsatı bulduklarını belirten Başdeğirmen,”Bazı taleplerimiz oldu Başbakanımız ilgili Bakanlıklara talimat verdi. İnşallah sonuca ulaştığında kamuoyu ile paylaşacağız.”diye konuştu.

Ticaret Borsası Başkanı Adar da Isparta’nın sorunlarının çözümü ve ekonominin ilerlemesi adına Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak hareket ettiklerini belirterek, “Daha önceleri çalışmalarımızı ayrı ayrı yapıyorduk. Ancak Sayın Başdeğirmen seçildikten sonra birlikte hareket etmeye başladık ve sonuca daha çabuk ulaştığımızı gördük. Bakanlıklara gittiğimizde Ticaret ve Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız ve Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odamız ile ortak taleplerimiz oluyor, dolayısıyla daha güçlü oluyoruz ve taleplerimiz daha hızlı karşılanıyor. Biz elma, gül, Ekonomi Kampüsü, Çevre Düzeni Planı, Bölünmüş Yollar, Türk Hava Yolları görüşmelerini hep birlikte yaptık. Çoğunda sonuca ulaştık. İnşallah diğer taleplerimiz de kısa zamanda karşılanacak.  Birlikte olduğumuz sürece çözemeyeceğimiz sorun yok. İnanın bu birliktelik Ankara’nın Isparta’ya bakışını değiştirdi. Biz istişare ile birlik beraberlik içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.”dedi.

İGSİAD Başkanı Bayhan da toplantıya katılımları ve paylaşımlarından dolayı  Başkan Başdeğirmen ve Başkan Adar’a teşekkür ederek, “Hepimiz Isparta’nın gelişmesi için çalışıyoruz. Derneğimiz olarak gerek Ticaret ve Sanayi Odamız gerekse Ticaret Borsamızın her türlü faaliyetlerine destek olmaya hazırız.”dedi.

Bu haber 612 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...