En az 80 kişi istihdam edilecek

27 Kasım 2013 16:10

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, Bölge Hastanesi’nin yapılacağı alanda bulunan ve Sümer Halı’ya ait olan halı makinelerini alarak ilçesine kuracağını bildirmişti. Bayram, Vali Vahdettin Özkan’ın da girişimleriyle makinelerin kurulumuna başlandığını ve en az 80 kişiye istihdam sağlayacaklarını bildirdi.

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, adı Isparta’yla özdeşleşen ancak yıllar geçtikçe marka değerini kaybeden Sümer Halı’ya sahip çıktı. Bulunduğu alana Bölge Hastanesi yapılacak olmasından dolayı fabrikaya ait makineler Yalvaç’a kurulacak. Geçtiğimiz hafta sonu partisini istişare toplantısına katılan Bayram, konuyla ilgili yeni bir müjde verdi.

VALİ ÖZKAN DEVREYE GİRDİ SORUN ÇÖZÜLDÜ

Daha önce makinelere talip olduklarını ancak arada bir sorunun bulunmasından dolayı kurulumunu İlçeye bir türlü gerçekleştiremediklerini belirten Başkan Bayram, Vali Vahdettin Özkan’ın araya girerek konunun çözümünü sağladığını söyledi. Hatta makinelerin İlçeye kurulumuna başladıklarını ve önümüzdeki hafta bitmesinin planladıklarını dile getiren Bayram, 80 kişiye de iş imkânı sağlanacağını duyurdu.

BU DEĞERE SAHİP ÇIKACAĞIM

Bir zamanlar Isparta’nın en önemli ürünlerinden biri olan halının gün geçtikçe silindiğini ancak Sümer Halı gibi bir değere sahip çıkılması gerektiğini düşünen Bayram, “Isparta’nın halısına sahip çıkacağım ve bu değeri ilçemizde yaşatacağım” diye konuştu.

 

Bu haber 980 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...