BAKA Antalya’ya çağrı merkezi yatırımı kazandırdı

28 Kasım 2013 16:05

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) yatırım süreçlerini 7 aydır takip ve koordine ettiği İsviçreli firma Logic Versicherungen, Antalya’da kuracağı çağrı merkezi için mülakatlar sonrasında ilk işe alımlarını gerçekleştirdi. 2014’ün ilk aylarında açılacak ve ilk etapta iyi derecede Almanca konuşabilen ikna kabiliyeti bulunan 40 kişi ile hizmete girecek çağrı merkezi, personel sayısını 100’e çıkartmayı hedefliyor.

BAKA’nın yatırım aşamasında teknik destek ile danışmanlık hizmeti sağladığı ve yaklaşık 7 aydır yatırım süreçlerinin takip ve koordine ettiği Logic Versicherungen firması, çağrı merkezi yatırımı için somut adımlar atıldı. İş başvurusunda bulunanların mülakatları BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi (YDO) Toplantı Salonu’nda yapıldı. Firma yetkilileri, yaptığı mülakatlar neticesinde çağrı merkezi için gereken personel ihtiyacının büyük bir bölümü karşılandı. Mülakatlar sonrasında işe alımların başladıklarını ve sürdürdüğünü ifade eden Logic Versicherungen firma sahibi Erdal Karakaş, çağrı merkezi ofisinin Antalya’nın Konyaaltı bölgesinden kiralandığını ve 2014’ün ilk aylarında çağrı merkezinin faaliyete geçeceğini söyledi.

DESTEK VE ÇALIŞMALAR TEŞEKKÜR

BAKA’nın destekleri ve çalışmaları için memnuniyetini dile getiren firma sahibi Karakaş, yatırım kararı almalarında kendilerine büyük destek veren BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, BAKA Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek ve uzman Esra Alagöz Kaya’ya teşekkür etti. Bundan sonraki süreçte de BAKA’nın desteğini arkalarında görmek istediklerini söyleyen Karakaş, Türkiye’nin İsviçre Bern Büyükelçiliği’nin de kendilerine yatırım süreçlerinde yardımcı olduğunu sözlerine ekledi.

2014’ün ilk aylarında çağrı merkezinin faaliyete geçeceğini söyleyen firma yetkilisi Ahmet Kaşıkçı da, personel sayısının artırılması için çalışmalara devam edeceklerini şu an itibariyle yaklaşık 40 kişiye istihdam sağlandığını ancak hedefin öncelikle 100 kişi olduğunu ifade ederek BAKA’dan bu konuda da yardım talep etti. Antalya’da çağrı merkezinde çalışmak isteyenler iş başvurularını BAKA’nın internet sitesinden de yapabilecekler ve başvuru formları BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi’ne iletilebilecekler.

PAYDAŞLARLA TOPLANTI MARATONU

BAKA söz konusu yatırımın gerçekleşmesi için konuyla ilgili paydaşlarla çok sayıda toplantı düzenledi. Akdeniz Üniversitesi, Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü, İŞKUR Antalya Bölge Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde çalışmaları yürüten BAKA, özel firmalarla görüşerek konuyu geniş çevrelere duyurdu. BAKA, İstihdama ve Mesleki Eğitime yönelik Antalya’da bulunan tüm kurumların geniş katılımıyla ayda bir toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantılarında konuyu gündeme getirdi.

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV), Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD), Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu (TÜRSAB) gibi önemli sivil toplum kuruluşları ile de görüşen BAKA uzmanları, çağrı merkezinin aradığı nitelikli elemanlara ulaşılarak yatırımın gerçekleşmesi için gerekli zemini hazırladı.

 

 

Bu haber 983 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...