Rektör İbicioğlu’nun Dönem Başkanlığındaki 218. ÜAK Toplantısı Eskişehir’de yapıldı

28 Kasım 2013 16:08

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun 2013-2014 Dönem Başkanlığını yürüttüğü Üniversitelerarası Kurul(ÜAK) Toplantılarının 218’incisi Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde yapıldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Türkiye’deki üniversitelerin rektörleri ve ÜAK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, Osmangazi Üniversitesi Halk Müziği Topluluğunun sunduğu müzik dinletisi ile başladı.

Toplantının açılış konuşmasını Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna yaptı.

ÜAK Başkanı ve SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da yaptığı konuşmada, Türkiye’deki tüm üniversitelerin aynı düzeyde başarılı olamayacağını, her üniversitenin kendi öz yetenekleri konusunda markalaşması ve dinamik dengeyi yakalaması gerektiğini belirterek üniversitelerde üretilen bilgilerin teknolojiye dönüştürülmesinin önemine dikkat çekti.

Her toplantıda bir ana fikri ortaya çıkardıklarını dile getiren İbicioğlu, “Türkiye’nin özellikle son yıllarda kat ettiği ekonomik gelişmeye paralel olarak bizlerin ana gündem maddesi “orta gelir tuzağına düşme tehlikesi”. Bundan kurtulabilmek için  ilk olarak yapılması gerekenlerden biri de üniversitelerde üretilen bilgilerin teknolojiye dönüştürülerek mümkün olduğunca sanayi ile bütünleşmenin sağlanmasıdır. Aksi takdirde 2023 yılı ekonomik hedeflerine ulaşma konusunda sıkıntı yaşanabilir. Üniversitelerin en yetkili ağızları olarak bu konunun farkında olmamız gerekiyor. Üniversitelerde her şeyden önce inovasyon yapabilmek istiyorsak uygulamalı birimlerin güç kazanması, uygulamalı birimlerin güç kazanabilmesi için de temel birimlerin güç kazanması gerekiyor.” dedi.

Konuşmaların ardından 218. ÜAK Toplantısının kapalı oturumlarına geçildi.

 

Bu haber 624 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...