Türk Eğitim Sen Ispartalı Şehit Öğretmenini Unutmadı

28 Kasım 2013 16:09

26 Eylül 2012 günü görevi başında İzmir Karabağlar Nazire Merzecı İlköğretim okulunda sınıfta ders işlerken öğrencisi tarafından bıçaklanarak şehit edilen Ispartalı Öğretmen Rabia Sevilay Durukan 24 Kasım öğretmenler gününde Türk Eğitim-Sen İzmir 3 nolu şube

tarafından mezarı başında anıldı.

Türk Eğitim-Sen  İzmir 3 Nolu Şube başkanı Adnan Sarısayın yaptığı açıklamada, “

Öğretmenimiz ve tüm şehitlerimiz için Yasin-i şerif okutuldu.Başkan Adnan SARISAYIN Sevilay öğretmenin bir eğitim şehidi olduğunu,adının da ilçedeki bir okulda yaşatılması gerektiğini dile getirerek bunun için de ilgili makamlarla bağlantıya geçtiklerini,en kısa zaman da bu taleplerinin karşılanacağına inandıklarını söyledi.Sendikamız üyesi Yavuz Türk de Sevilay öğretmen  için yazdığı aşağıdaki yazısını okudu:

 SEVİLAY ÖĞRETMENİMİZE SAYGIYLA VE MİNNETLE

Bugün ilim meşalesini, irfan bayrağını taşırken şehit olan Sevilay Öğretmenimizi anıyoruz. Ruhun şad olsun öğretmenim. Sana olan duygularımızı arz etmek istiyoruz.

Yüce Allah Ayet-i kerime’de Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz” diyor. Biliyoruz ki Sen bizimle birliktesin ve sevenlerinin kalbinde dünya durdukça yaşayacaksın. Sevilay Öğretmenim seninde öğretmenler günün kutlu olsun.

Bizler Öğretmenlik mesleğinin fanilik içinde var olmak olduğunun bilincindeyiz. Senin taşıdığın irfan meşalesini söndürmeyecek, şu gök kubbede hoş bir seda bırakmanı unutturmayacağız.

Sevilay öğretmenim, sen Allah’ın Cennetiyle müjdelediği kulları arasına girmiş bu dünyada kutsal bir mesleği yaparken öbür dünyada da kutsal bir makamı hak eden bizim övünç kaynağımızsın. Ne mutlu bu camiaya ki Sevilay Öğretmen gibi bir öğretmeni var; ne mutlu sana ki arkandan yürüyen, seni daima minnetle ve saygıyla anacak bir camian var.

Sevgili öğretmenim, bugün seninle gönül birliği içinde mukaddes davamızın yolunda; vatan için, bayrak için, Allah için, kutlu ülküler için canını vermeye hazır fedakar insanların toplandığı bir sendikanın üyesi olmaktan kıvanç duyuyoruz.

Seninde Öğretmenler günün kutlu olsun Sevilay Öğretmenim. Ne olur o çetin hesap gününde bize de şefaat eyle. Senin bıraktığın bayrağı daha da yücelere taşımamız için maneviyatınla bize güç ver.

Öğretmenler günün kutlu olsun Sevilay Öğretmenim, Öğretmenler günün kutlu olsun” dedi.

                                                                                                         

 

 

Bu haber 701 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...