ITSO Meclisi Eğirdir’de toplandı

28 Kasım 2013 16:12

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Kasım Ayı Meclis toplantısını, Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Hobanoğlu’nun daveti üzerine Eğirdir’de yaptı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay Engin’in konuşmacı olarak hazır bulunduğu toplantıya, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve meclis üyelerinin yanı sıra Eğirdir’den Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ile Eğirdir’de bulunan ITSO üyeleri ile esnaf temsilcileri katıldı.

Meclis toplantısında ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen aylık faaliyetleri değerlendirdi. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile katıldıkları İskandinav ülkeleri iş seyahatini değerlendiren Başdeğirmen, odanın faaliyetleriyle ilgili geniş bilgiler verdi. Elma ihracat sorunları, Kentsel Dönüşüm, Eğirdir Özel Hüküm çalışmaları, Eğirdir’in ticareti ve Isparta’ya katkılarının konuşulduğu toplantıda Başkan Başdeğirmen, konularla ilgili ITSO’nun çalışmalarını anlattı.

Ardından Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay Engin, ajansın destekleri ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. ITSO ile birlik beraberlik ve uyum içinde çalıştıklarını belirten Engin, “Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın yönetiminde ITSO’da bulunuyor. Bu yönüyle şehrimize ve bölgemize hizmet ederken iş dünyamızın menfaatlerini hep göz önünde bulunduruyoruz. İlimizin gelişmesi ve ekonomik olarak güçlenmesi adına yaptığımız çalışmalarda bizlerden desteğine esirgemeyen ve samimiyetle katkı sunan ITSO Başkanımıza da teşekkür ediyorum. “dedi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın desteklerinden ITSO üyesi tüm işadamlarının yararlanabileceğinin altını çizen Engin, projelerin değerlendirilmesinde Isparta ve bölgeye katkılarını göz önünde bulundurduklarını söyledi.

ITSO BÜYÜK İŞLER BAŞARACAK

Toplantıya katılan Eğirdir Belediye Başkanı Özmeral ise, ITSO’nun meclis toplantısının Eğirdir’de yapılmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi. ITSO’nun faaliyetlerini yakından takip ettiğini belirten Özmeral şöyle devam etti: “Isparta Ticaret ve Sanayi Odamızın çalışmaları beni etkiliyor. Göreve geldiği günden bu yana Sayın Başdeğirmen ve ekibini takip ediyorum. Gerek iş gezileri gerekse ilin gelişimi adına yaptıkları çalışmalar onur verici. İşadamlarımızın ve ticaret erbabı kardeşlerimizdeki müteşebbis heyecanın fazlalaştığını görüyorum. İş gezileri ziyaretler ufuk turları işadamlarımızın yenilikleri tanımasını sağlıyor. Bu seçkin meclisimizin bütünleyici olarak büyük işleri başarıp yeni iş sahalarının açılacağına yürekten inanıyorum. “dedi.

ITSO Başkanı Başdeğirmen, meclis toplantılarının ilçelerde yapmanın en büyük avantajını ITSO’nun ilçelerin sorunlarını yerinde tespit edip daha kısa yoldan çözüm yollarına ulaşılması olarak nitelendirdi. Şartlar elverdiği sürece ilçelerde toplantılar yapmaya devam edeceklerini belirten Başdeğirmen, “Isparta’yı bir bütün olarak görmek zorundayız. İlçelerimizdeki sorunlarımızı yakından görmek için o ilçenin yetkilileriyle, esnafıyla, işadamıyla daha sık görüşmemiz gerekiyor. Meclisimizde birçok sektörden işadamımız var. Gittiğimiz ilçelerde yöneticilerimizle sorunlarını tartışıp konuşuyoruz ve çözüm noktasında işbirliği yapıyoruz. Geçtiğimiz ay meclisimizi Sütçüler de yaptık, bu ay da Sayın Habonoğlu’nun daveti üzerine Eğirdir’de yaptık. Davetimize katılarak bizlere katkı sunan Eğirdir Kaymakamız Yılmaz ve Belediye Başkanımız Özmeral’e de teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

Bu haber 767 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...