“Dershanelerin Kapatılması Kamu Vicdanını Yaralar”

28 Kasım 2013 16:13

Isparta Din Görevlileri Derneği tarafından, gündemden düşmeyen dershanelerin kapatılması konusunda basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, dershanelerin kapatılmasının, öğrenci ve öğretmenleri olumsuz yönde etkileneceği savunuldu.

Isparta Din Görevlileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Berta, öğrencilerin eksik konularını giderebilmesi için en büyük araç olan dershanelerin kapatılmasının sıkıntı yaratacağını belirterek, dershaneleri hiç kimseye sormadan kapatmak istediklerine anlam veremediklerini söyledi.

KURAN’I KERİM’İN İLK EMRİ ‘OKU’

Isparta Din Görevlileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Berta, Dershanelerin kapatılmasının Dünya’da İslam’ın en güzel yaşandığı bir ülke olan Türkiye’de sayıları 3 bin 800’e varan dershanelerin ve 50 bini aşan öğretmen ve yakınlarını olumsuz yönde etkileyeceğini belirterek “Kuran’ı Kerim’deki “ve şevirhüm fil’emr” buyruğu İslam toplumlarında, istişare ve halkın görüşüne başvurulması olarak anlaşıla gelmiş ve öyle yerleşmiştir.

Dünya’da İslam’ım en güzel yaşandığı bir ülke olan Türkiye’mizde sayıları 3 bin 800’e varan dershane, 50 bini aşan öğretmen ve yakınlarını ilgilendiren, milyonlarca öğrenciyi ve toplumun her kesimini az çok etkileyen dershaneler konusunda halkın ve muhatapların görüşü alınmadan, demokrasinin gereği yapılmadan kapatılma kararını kabul etmiyoruz. Çünkü Kuran’ı Kerim’in ilk emri ‘Oku’dur. Bu emir önce fertlere ve topluma sonra da yöneticileredir. Hoşgörü ve kardeşliğin önemli olduğu dinimizde özel ve sivil eğitimin halk eğitiminin önü açıktır” dedi.

TÜRKİYE’DE ONLARCA SORUN VARKEN NEDEN DERSHANELER?

Isparta Din Görevlileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Berta, Türkiye’nin birçok sıkıntısının olduğunu belirterek, eğitimde sıkıntı yokken sorun yaratmak isteyenlerin olduğunu belirterek, “Hızla gelişen teknoloji ile beraber, sokaklarda bu kadar dejenerasyon, milli ve manevi değerlerden uzaklaşma, boşanmalar yüzde 50’lere varmışken, gençler arasında alkol tüketimi almış başını gidiyorken, kadına şiddet artmışken, sınavlar yapılıyorken, anne ve babanın evladına söz geçiremediği, öğretmenlere yeterince değer verilmediği, okul sayılarının nüfusa oranla artmadığı bir yerde, bütün demokratik ve gelişmiş ülkelerde dershaneler hızla artarken, ülkemizde dershanelerin kapatılmasının istenmesine anlam veremiyoruz. Çünkü dershaneler öğrencilerin eksik konularını gidermesi için büyük bir araç. Dershaneler kapatılırsa, sıkıntılar yaşanacaktır” diye konuştu.

DERSHANELERİN KAPATILMASINI İSTEMİYORUZ

Isparta Din Görevlileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Berta, dershanelerin kapatılmasını istemediklerini belirterek, kamu vicdanının yara alacağını açıkladı.

Berta, “Bugün, eğitim koçları var zengin ailelerin ve şirketlerin. Özel dersleri var. Dershaneler, özellikle fakir aile çocuklarına rehberlik yapan ve şark vilayetlerimizde terörün önüne geçen bir kalkandır. Daha sayıları artması gerekir. Ek eğitim kurumlarıyla halk eğitimlerle desteklenmesi gerekir. Dershaneler İHL. Öğrencileriyle Fen Lisesi ve Kolej öğrencileri arasında fırsat eşitliği sağlamaktadır. Apartmanlar arasında oynayacak bir alanı olmayan öğrencilerimiz sosyalleştirmemektedir. Dershanelerin kapatılmasını istemiyoruz. Kamu vicdanı ciddi yara alacaktır” dedi.

Bu haber 669 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...