Gözlük camı odaklamada sıfır hata yapan cihaz

28 Kasım 2013 16:18

Nihat Optik Yöneticisi Nihat Ölmez, Odak Center cihazı sayesinde gözlük camının göz odağına göre ayarlanmasında sıfır hatayla ölçüm yaptıklarını bildirdi.Daha önce bu cihazdan yararlanmayıp, sonrasın da bu cihazda ölçüm yaptıranların yüzde 100 konforu fark ettiklerini belirten Ölmez, gözlük kullanımına ilişkin bilgiler de aktardı.

Optik sektörüne büyük bir kolay ve yenilik getiren Odak Center cihazı, gözlük camının kişiye göre odaklamasında sıfır hata sunuyor. Cihaz hakkında bilgi veren Nihat Optik Yöneticisi Nihat Ölmez, Odak Center’in kullanıcıların beğendiği çerçeveye göre göz odaklığını yüzde 100 doğrulukla ölçtüğünü bildirdi. Cihazın en büyük faydasının progresif camlarda olduğunu ifade eden Ölmez, “Progresif camda yakın, uzak bir arada olan tek gözlükte kullanılan camlarda ölçüleri alıyoruz, ölçülere göre özel camlar ürettiriyoruz. Montajından sonra kullanıcıda yüzde 100 netlik ve yüzde 100 kullanım konforu sağlıyor.  Cihazın en büyük özelliği budur” dedi.

MÜŞTERİLER ÇOK MEMNUN

Odak Center cihazını ilk kez deneyen müşterilerin de oldukça memnun olduklarını belirten Nihat Ölmez, “Önceden böyle bir makinede gözlük yaptırmayan ama daha sonra  bu makineden yararlanan vatandaşlarımız kullanım konforunu görüyorlar” dedi.

ÖNCEDEN TAŞA SÜRTE SÜRTE CAM YAPARDIK

Öte yandan önceki yıllarda yapılan uygulamalara da değinen Ölmez, “Önceden biz gözlüğü takıyorduk. Karşısına geçerek ellerimizle ölçüm yapmaya çalışıyorduk. Bir de odak metre diye küçük bir cihazımız vardı. O cihazla da ölçüm yapıp, yapılan iki ölçümü dengeleyerek, en doğru kararı bulmaya çalışıyorduk. Ama şuanda teknoloji yıldan yıla değişiyor. İlk zamanlarda gözlükleri biz sırf elimizde yapıyorduk.  Camı kırarak, taşta sürte sürte gözlük yapıyorduk. Şuan ki teknolojide makinelerde çok gelişti.  Direkt odaklığı, yüksekliklerini, görüş şekillerini makineye girerek, birebir hiç hata vermeden cam kesimlerini yapabiliyoruz” şeklinde konuştu.

GÖZLÜK TEMİZLERKEN DİKKAT!

Diğer taraftan gözlük bakımının ve gözlük camlarının temizliğinin büyük önem arz ettiğini dile getiren

Nihat Optik Yöneticisi Nihat Ölmez, gözlük camlarını  silerken kullanılan ürünlerden, saklanılan  yere kadar bilinmesi gereken çok şey olduğunu bildirdi. Ölmez şu bilgileri aktardı:

GÖZLÜK SİLME BEZİNİN ÖNEMİ

Gözlük camını silmek için kullandığınız silme bezinin seçimi çok önemlidir. Doğru bir silme bezinde bu tür özellikler olmalı. Öncelikle yumuşak ve hidrofil (şu tutan) bir yapıdaki bez seçilmelidir. Cam üzerinde gezdirildiğinde rahat kaymasına özen gösterin ve bez sürekli temiz kalsın. İçersinde kum, toz, kir bulunan silme bezi gözlük camında çizikler oluşturabilir.

GÖZLÜĞÜN TEMİZLENMESİ

Gözlük camında çıkmayan kirler için özel temizleyici spreyler ve kir çözücü kullanılarak yapılan kağıtlar kullanabilirsiniz. Bu tarz maddeler yok ise alternatif olarak şampuanla silebilirsiniz. Cama bir kaç damla şampuan damlatın ve parmağınızla nazikçe ovalayın. Şampuan yerine deterjan kullanmanız kesinlikle yanlış olacaktır. Sabunladıktan sonra bol su ile durulayıp yıkayınız. Kurulamak için yukarıdaki önerdiğimiz cam silme beziniz varsa güzelce kurulayın. Silme bezi yerinede normal kağıt havlu kesinlikle kullanmayın.

GÖZLÜK CAMI TEMİZLİĞİNDE YAPILAN HATALAR

Kirlenmiş gözlük camlarını genelde kağıt mendil veya tişörtün bir ucuyla sileriz. Bu işlem kesinlikle yanlıştır. Kağıt mendil sert uçlu pamuk liflerinden oluştuğu için gözlük camin üzerindeki kiri cama bulaştırıp temizlemek yerine dağılmasına neden olur. Kiri temizlemediği gibi cam üzerinde küçük mikroskobik çizikler oluşturacaktır. Deterjan tarzındaki sabunlarla yıkayıp silmekte yanlışlardan biridir.

Gözlüklerinizin ömrünü uzatmak için pratik bilgiler

Gözlüğü çıkarıp takarken çift elinizi kullanın.Gözlük caminin çizilmemesi için cam yüzeyin yere temas etmesini engelleyin.”

 

Bu haber 3121 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...