Bu hizmete değer biçilmez

28 Kasım 2013 16:20

IYAŞ AVM ile İl Emniyet Müdürlüğü’nün yanı sıra çok sayıda hayırseverin katkılarıyla dün 50 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirildi. Bugüne kadar bu imkâna sahip olamayan engellilerin mutluluğu tüm salona yansırken Isparta bir kez daha konuya duyarlılığını göstermiş oldu.

IYAŞPARK AVM ile İl Emniyet Müdürlüğü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 20 engelli, 30 da görme engelli vatandaşımıza tekerlekli ve özel tekerlekli sandalye ile baston hediye edildi.

‘’TEKERLEKLİ SANDALYE BİZİM İÇİN OLMAZSA OLMAZ’’

Programın açış konuşmasını Ortopedik Engelliler Derneği Şube Başkanı Ramazan Erdoğan yaptı. Erdoğan, ‘’Toplumumuzun huzuru için her konuda mücadele eden emniyet teşkilatına engellilerin olmazsa olmazlarından olan tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine teslim ederek onlara yardımcı oldukları için başta emniyet mensupları olmak üzere tüm yardım sever vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum’’ dedi.

BİZİM SORUNUMUZ SİZİN SORUNUNUZDUR

Öte yandan Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı İsmail Er, engellilerin sorunlarının sağlıklı bireylerin sorunları olduğuna değinerek “Bugün burada çok güzel bir etkinlik olmakta. Kurumlarımızın engelli vatandaşlara ne kadar değer verdiğini onların sorunlarına ne kadar sahip çıktığını bugün bir kez daha görmekteyiz. Engellilerin sorunlarını hep birlikte çözmek durumundayız. Bunu da engelli ve sağlam kişilerle birlikte çözmekten başka şansımız yok. Bizlerin sorunları sizlerin sorunlarıdır. Hepinize gösterdiğiniz yardımdan dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HAYATA TUTUNAN VATANDAŞLARIMIZLA

BİRLİKTE OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Diğer taraftan İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, hayata tutunan vatandaş ve çocuklarla bir arada olmanın mutluluğu içinde olduklarını ifade ederek ‘’Toplum içinde önemli bir yeri oluşturan engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları devletimizin en önemli hedeflerindendir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözüp hayatlarına devam etmeleri için 3’üncüsünü düzenlediğimiz bu törenle bunun bir kez daha mutluluğunu yaşamaktayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

ISPARTA’DA FARKINDALIK OLUŞTURULUYOR

Vali Vahdettin Özkan da engelli vatandaşlarımıza yönelik çok güzel bir organizasyonu gördüğünü bildirdi. Özellikle Isparta’da farkındalığın oluşturulmasında önemli icraatların olduğunu söyleyen Özkan, ‘’Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının tespiti hükümetimizin ve kamu birliklerinin birinci dereceden incelenmektedir. Bu yönde de emniyet teşkilatının güzel bir projesi ile burada toplanmış bulunmaktayız. Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını Ispartalı hayırseverlerinde ekstra fedakârlık yaparak örnek olması bizim için önemli ve anlamladır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

MUTLULUK GÖZLERİNDEN OKUNDU

Konuşmaların ardından tekerlekli sandalye dağıtımına geçildi. İsimleri okunan engelli vatandaşlar aile ve yakınlarının yardımıyla sandalyelerine kavuştular. Fotoğraf çekimi sırasında engelli vatandaşlarımızın yüzlerindeki mutluluk görülmeye değerdi.

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...