Mimarlık Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

29 Kasım 2013 15:48

Süleyman Demirel ÜniversiteSDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ziya Gençel ve akademisyenlerin katılımıyla Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ziya Gençel, Fakültenin akademik ve fiziki yapılanması hakkında bilgi verdi.

Mimarlık Fakültesini yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı tebrik eden SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise dünya genelinde artan üniversite sayısına dikkat çekerek SDÜ’nün dünyadaki global üniversitelerle rekabet halinde olması gerektiğini söyledi. “Sürekli değişen dengelerle dinamik dengeyi yakalamamız gerekiyor.” diyen İbicioğlu, üretilen bilgilerin dünya çapında kabul görmüş kriterlere dayanması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye’nin bilgi yoğun üretime geçmesi gerektiğini vurgulayan İbicioğlu, “Bilgi, araştırma ve geliştirme özgün, öz yetenek tabanlı yaklaşımları gerektirir. Bilgi, araştırma ve geliştirmeden istediğimiz sonuçları alabilmek için kendi önceliklerimizin, üstünlüklerimizin, zayıf ve güçlü yönlerimizin, tehditlerin belirlenmesi gerekiyor ki sizler ona göre gelecekteki fırsat tabanlı gelişmeleri de dikkate alarak stratejik büyüme planlarınızı yapabilesiniz. Türkiye’nin en büyük sermayesi insan aklıdır. İnsan aklının sofistike hal kazandığı yerler ise üniversitelerdir. Üniversitelerin bu anlamda sanayiyle bütünleşik, Ar-Ge boyutunu öne çıkararak özgün tasarımlar ortaya koyması gerekiyor ki dünya çapında marka olabilelim. Kendi özgün tasarımlarımızı oluşturmalı, uygulayıcılarla istişare yapmalıyız. Projeler üretmeli, yeni oluşumlar, eserler kazandırmalıyız.” diye konuştu.

İbicioğlu, konuşmasının devamında SDÜ’de yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

 

 

Bu haber 656 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...