Belediye davası 9 Ocak’a ertelendi

29 Kasım 2013 15:55

Aralarında Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın da bulunduğu 'örgüt oluşturmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik' gibi suçlamalarla 82 sanığın tutuksuz yargılandığı davanın 13. duruşması görüldü.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada iddia makamı, soruşturma aşamasında alınan ve sanıkların aleyhine olan bilirkişi raporu ile kovuşturma aşamasında alınan ve bu kez sanıkların lehine olan bilirkişi raporu arasında çelişkiler olduğunu belirterek, yeni bilirkişi raporu hazırlanması yönünde talepte bulunmuş, mahkeme heyeti de 7 kişilik yeni bir bilirkişi raporu tayin edilmesine karar vermişti.

BAŞKAN GÜNAYDIN KATILMADI

Davanın 13. duruşmasına Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın katılmazken, 16 sanık duruşmada hazır bulundu. 440 sayfadan oluşan üçüncü bilirkişi raporunun tamamlanma aşamasında olduğu ve henüz imzalanmadığı için mahkemeye ulaşmadığı belirtildi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, yeni bilirkişi raporunun imzalandıktan sonra taraflara gönderilmesi ve eksikliklerin tamamlanmasını isteyerek, duruşmayı 9 Ocak 2014 tarihine erteledi.

ÇOK KISA SÜRDÜ

23 Eylül 2011 tarihinde Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü ekiplerince Isparta Belediyesi'ne yönelik yapılan operasyonda, aralarında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dönemin Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer'in de olduğu 82 kişi hakkında dava açılmıştı. Davada sanıklar, 'örgüt oluşturmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik' gibi suçlamalarla yargılanıyor.

 

 

 

Bu haber 820 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...