“Dershanelerin kapatılmasından kamu ciddi yara alır”

30 Kasım 2013 10:22

Isparta Gonca Eğitim Kültür ve  Dayanışma Derneği ile  Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Dayanışma Dernekleri  ortak basın toplantısı düzenleyerek dershanelerin kapatılmasının yanlış olduğunu söyleyerek, kapatılacak yerlerin milleti okumadan alıkoyan yerler olması gerektiğini vurguladı.Gonca Eğitim Kültür ve  Dayanışma Derneği Başkanı Handan Ersan, anneler olarak çocukları için en çok dertlenen, emek veren, fedekarlık  eden birileri olarak kesinlikle dershanelerin kapatılmaması gerektiğini söyleyerek "Dershaneler kesinlikle fırsat  eşitliği sağlamaktadır. Eğitimdeki eşitsizliği  dershaneler gidermektedir. Maddi imkanı kısıtlı olan aileler çocuklarının okullardan aldığı eksik eğitimi dershanelerle tamamlamaktadır. Maddi imkanı iyi olan aileler her zaman olduğu gibi özel ders almaktadırlar. Dolaysıyla  dershaneler kapatıldığında geniş bir kesim mağdur olacaktır."dedi.

Dershanelerin çocukların sınavlardaki başarılarına ve zihinsel gelişmelerine büyük bir katkısı olduğunu vurgulayan Handan Ersan "Çocuklarımızı kin,nefret, ayrımcılık, uyuşturucu ve diğer tehlikelerden korumada dershaneler çok önemli bir fonksiyon eda ediyor.Hafta sonları dershanelerde eğitim gören çocuklarımız, kapatma söz konusu olursa sokağa salınmış olacak.Boş zamanları çok olmasından dolayı kötü alışkanlıklar edinecekler veya  terör örgütlerinin kaynağı olacaklar. Doğu illerine düzenlediğimiz seyahetlerde gördük ve dinledik ki bu kurumlar dağa çıkmayı azaltmış.Eğer bu kurumlar kapatılırsa bu çocuklar terörün kucağına itilmiş olacaklar.Bunun vebalinden kimse kaçamaz." şeklinde konuştu.

Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Arzu Tezcan'da Türkiye'de 2 milyon 107 bin öğrencinin dershanelere, 720 bin  öğrencinin de okuma salonları ve etüt merkezlerine gittiğini ifade ederek " Bu öğrencilerden 105 bini ücretsiz olarak dershanelerden yararlanmaktadır. Bu kurumlar ücretle öğrenci aldığı gibi nice maddi imkanı olmayan öğrenciyi ücretsiz kurs okutmaktadır. Bizler kendi  isteğimizle, gönül   rahatlığıyla çocuklarımızı dershanelere göndermekteyiz. biliyoruz ki dershanede hem eksik derslerini giderecekler hem de rehberlik alarak iyi birer birey olacaklar.Kısacası bizler anneler ve aynı zamanda veliler olarak bu millet dershanelerden faydadan başka hiçbir şey görmemiştir." şeklide açıklamada bulundu. Arzu Tezcan, bu  kurumların  özel okulla dönüştüğü zaman yine  zenginlerin çocukları gideceğini vurgulayarak yarınlar için " ah " çekmemek için iyi düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

 

Bu haber 1026 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...