103 Cadde’de altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmaları sürüyor

30 Kasım 2013 10:25

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nce Zabıta Kavşağı’ndan başlayan ve Eğirdir Yolu Karayolları Kavşağı’na kadar devam eden 103 Cadde’de altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Zabıta Kavşağı’ndan dayanıklı asfalt çalışmaları başlatıldı. Karayolları Kavşağı civarında kerestecilerin yoğunlukta olduğu bölgede ise yağmur suyu hattı başta olmak üzere altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Günaydın’ın incelemelerine Modernevler Mahallesi Muhtarı Süleyman Akdağ da eşlik etti. Akdağ, yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve belediye ekiplerine teşekkür etti. Modernevler Mahallesi Muhtarı Süleyman Akdağ, “Mahallemize yapılan altyapı ve asfalt çalışmalarından dolayı başta başkanımız ve tüm belediye personelimize çok teşekkür eder saygılarımı sunarım. Mahallemize dökülen bu asflat gerçekten kalıcı bir asflat. Çok güzel hizmetler yapılıyor. Allah razı olsun. Yolumuzun altyapı ve yağmur suyu projeleri de bitti. Yapılan çalışmalardan dolayı çok memnunuz” dedi.

103 Cadde’nin Isparta’nın en uzun mesafeli caddelerinden birisi olduğunu dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ise, “En uzun caddelerimizden birisi olan bu caddemizde de artık sona doğru yaklaşıyoruz. Bu yolumuzun tüm altyapı çalışmalarını tamamladık. Bu caddemizde yağmur suyu bağlantıları hiç yoktu. Bunları yaptık. Kısa zamanda bitirilemeyecek denen bir caddemiz. Bu yolumuzun uzunluğu3,5 km, eni ise 22 metreden oluşuyor. Altyapıları bitti, stabilizesi bitti. 15-17 cmarasında bir asfalt kalınlığına sahip. Asfaltını döküyoruz. Bu da Isparta’mıza kalıcılık açısından hediye olan caddelerimizden birisi oluyor. 10 gün içinde 3,5 km’lik bir yolun altyapısını bitiriyorsunuz, arkasından sıkıştırıyorsunuz ve stabilize çalışması yapılıyor. Şu anda da asfaltını döküyoruz. Ön bölümden de altyapı ve stabilize çalışmaları da devam etmekte.

Sanayimizin altından da geçen bir yolumuz. Özkanlar Kavşağı’ndan gelen suları, Karayolları Kavşağından bypass yaparak Gül Küçük Sanayi Sitesi’nin arkasındaki dereye sevk eden çapı binlik borularla bunu döşüyoruz. Bunu kendi ekibimiz yapıyor. Burada da bunun gibi bir km’likte böyle bir çalışmamız var.

Bu çalışmayı daha önce Asri Mezarlık’tan başlayan, Muzaffer Türkeş Mahallesi’nden geçerek Çünür deresine bypass edecek olan büyük bir çalışma yapmıştık. Geçen kış yaptığımız bu çalışmalarımız kapsamında şehrimizin doğu tarafı olan Halıkent Mahallesi ve civarında da yapmıştık. Buradan toplanan suları da derelere deşarj etmiştik. Hiç durmadan gece gündüz bir çalışma yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 703 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...