Tarihçi Sadi Kucur’dan Başkan Özmeral’e Ziyaret

2 Aralık 2013 17:52

Marmara Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Sadi Kucur, Eğirdir’e gelerek Mevlâna Hazretlerinin Eğirdir Mevlevihânesi’nde şeyhlik yapan dedelerin soyundan gelen Eğirdirli Mehmet Ünsal ile birlikte Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret etti.  12 yıl önce Eğirdir Mevlevihanesi’nin tarihi ile ilgili araştırma yapan ve bu konuda tebliğ sunan Yrd. Doç. Dr. Sadi Kucur, 9 Aralık 2013 tarihinde Konya Mevlana Kültür Merkezi’nde Mevlevihanelerin tarihi ve bugünkü durumları konusunda yapılacak sempozyuma katılacak. Eğirdir Mevlevihanesi hakkında bilgi sunacak.

Konya’da yapılacak toplantıda gündeme gelecek Eğirdir Mevlevihanesi ile ilgili bölüme Sadi Kucur’un katılması istendi. Sadi Kucur da Eğirdir Mevlevihanesi’nin son durumunu yerinde görmek ve bilgi almak için Eğirdir’e geldi.

Tarihçi Yrd. Doç. Dr. Sadi Kucur, “Mevlevihane’nin son durumu orijinal değil. Başka şehirlerde de Mevlevihaneler var. Eğirdir’deki Mevlevihane ile ilgili Belediye Başkanımızın güzel çalışmaları var. Şahsım olarak üzerime düşen vazifeye  hazırım. Belediye Başkanımıza tarihe sahip çıkmasından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Marmara Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Sadi Kucur’a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkürlerini belirterek, araştırmalarından Belediye olarak faydalanmak istediklerini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Sadi Kucur, Mevlevihâne konusunda her türlü yardıma hazır olduğunu belirtti. Başkan Özmeral, tarihçi Sadi Kucur’a ve Eğirdirli Mehmet Ünsal’a ziyaretlerinden ve hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Özmeral, Eğirdir’in simgesi olan kristal elmayı gününü hatırası olarak Sadi Kucur’a hediye etti.

 

Bu haber 1850 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...