SDÜ ÜAK Sanat Dalları Eğitim Konseyine Ev Sahipliği Yaptı

2 Aralık 2013 17:57

Süleyman Demirel Üniversitesi, sanat alanında çalışan çok sayıda akademisyeni ve sanata ilgi duyanları bir araya getiren Üniversitelerarası Kurul- Sanat Dalları Eğitim Konseyi Genel Kurul Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.

Toplantının Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreni, SDÜ Akademik Oda Orkestrasınca sunulan “Teke Yöresi” eserlerinin seslendirildiği müzik dinletisi ve Halk Oyunları Kulübü üyelerinin gösterisi ile başladı. Törene, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi(MGSÜ) Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul- Sanat Dalları Eğitim Konseyi Prof. Dr. Yalçın Karayağız, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Sitembölükbaşı ile Türkiye’nin farklı üniversitelerinin güzel sanatlar fakültesi dekanları katıldı.

Teke yöresi hakkında bilgi veren ve yöre folklorundan bahseden Prof. Dr. Şaban Sitembölükbaşı, zengin kültürel varlıkların devam etmesinin önemli olduğunu belirterek geleneksel sanatlarda önemli bir yer tutan Isparta’nın diğer sanat alanlarında da beklentilerini karşılamak amacıyla gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Katılımcıları ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise, her alanın sanatla ilişiği olduğunu, önceki yıllara ait mekanik bakış açılarının yerini önyargılardan sıyrılmayı öngören bakış açılarının aldığını söyledi. Sanatın belirli bir sınıfa ait olduğunu söylemenin yanlış olduğunu belirten İbicioğlu, “Duygu ve düşünceler belli bir kalıba sığdırılamaz. Sanatın dili, dini olmamalıdır. Sanat duygu ve düşüncenin estetik halidir yani sanat evrensel bir dildir. SDÜ yönetimi olarak güzel sanatlara önem veriyoruz. Fakültemiz bünyesinde oluşturduğumuz merkezlerimiz, atölyelerimiz, gruplarımız ve bölümlerimiz ile sadece Türkiye’ye değil dünyaya kurumsal damgamızı vurmak ve markalaşmak istiyoruz.” dedi.

MGSÜ Rektörü ve Konsey Başkanı Prof. Dr. Yalçın Karayağız da toplantının verimli geçmesini diledi.

Görüş ve öneriler bölümünün ardından SDÜ İhale Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen “Eğitim Komisyonu Toplantısı”na geçildi.

 

Bu haber 907 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...