Karma OSB için geri sayım başladı

2 Aralık 2013 18:05

Deri OSB'de2000 m2büyüklüğündeki parsellerin3000 m2'ye çıkarılması için yeni imar planı hazırlanıyor.

Sav Yolu'nda 19 yıl altyapı, 2-3 yıl da üst yapı çalışmasından sonra 50 dekarlık alanda hayata geçirilen Deri OSB'nin diğer sektörlerde de yatırıma açılması amacıyla Karma OSB'ye dönüştürülmesi hedefinde sonuca ulaşılıyor. DOSB Yönetiminin en son Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda müsteşar nezdinde yaptığı görüşmede mutabakata varıldı. Bakanlık yetkilileri Deri İhtisas OSB'nin Karma OSB'ye dönüştürülmesi talebini kabul etti. Ancak dönüşüm için 3 aylık hazırlık süreci işletilecek.

BAKANLIK 'OLUR' DEDİ

Deri OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve ITSO Meclis Üyesi Eşref Bıtrak, Bakanlık müsteşarı ile yapılan toplantıda sonuca vardıklarını söyledi. Deri OSB'nin Karma OSB'ye dönüştürülmesi için uzun zamandır çalışma yürüttüklerini belirten Bıtrak, ‘’3 ay içerisinde hazırlıklarımızı tamamlayıp, talepleri toplayacağız ve bakanlığa sunacağız. 3 aylık süre sonucunda Deri OSB'nin Karma OSB'ye dönüşümü onaylanmış olacak’’ diye konuştu.

PARSELLER BÜYÜTÜLÜYOR

Deri OSB'nin karmaya dönüşüm sürecinde parsel büyütme çalışması yaptıklarını anlatan Bıtrak, 2 bin m2'lik parsellerin 3 bin m2'ye çıkarılacağını duyurdu. Bunun için yeni imar planı hazırladıklarını belirten Bıtrak, bu düzenlemeden sonra 20 boş parselin satışa sunulacağını kaydetti. Şu anda değişik sektörlerde taleplerin olduğunu belirten Bıtrak, "1.etap sahamızda son imar planından sonra 20 parselimiz gözüküyor. Bu parsellerle ilgili talep toplayacağız. Daha önceden bölge müdürlüğümüze başvurup, yer isteyenler oldu. İmar planı çalışmasından sonra talepleri yeniden toplayacağız" dedi.

TEŞVİKLİ SANAYİ BÖLGESİ

DOSB Başkan Yardımcısı Bıtrak, Karma OSB'ye dönüşüm öncesinde parsel fiyatlarının yeniden değerlendirileceğinin de altını çizdi. Şu anda sanayi bölgesinde arsanın m2'sinin 45 liradan tahsis edildiğini belirten Bıtrak, "yeni dönemde arsa m2 fiyatını 90 liraya çıkarmayı öngörüyoruz. Ancak bu artış sanayicimiz açısından olumsuz bir şey değil. Çünkü Deri OSB teşvikli bir sanayi bölgesi. Devletimizin yüzde 50 arsa teşviki kullandırıyor. 90 TL olan m2 fiyatı teşvikle birlikte 45 TL'ye düşecek. Devletin teşvik ettiği bedel de sanayi bölgemizin hazineye olan borcundan mahsup edilecek" diye konuştu.

2.ETAP KAMULAŞTIRMA

İÇİN PARA GEREKİYOR

DOSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bıtrak, 2.etap alanın kamulaştırılması için paraya ihtiyaç olduğunu da söyledi. Bıtrak, 1.etap boş parsellerin satışından elde edilecek gelir ile 2.etap alanın kamulaştırılmasına geçilebileceğini sözlerine ekledi.

 

 

Bu haber 681 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...