31 kavşağa yeni nesil sinyalizasyon kuruluyor

17 Eylül 2012 18:39

Isparta Belediyesi, caddelerde altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmalarının ardından uyguladığı yol çizgi çalışmalarına, şimdide trafik lambalarının yenilenmesini ekledi. Şehir genelinde bulunan 27 kavşaktaki trafik lambaları yeni nesil ledli sisteme geçiriliyor. Ayrıca bu kavşakların yanı sıra 4 yeni kavşakta trafik lambalarına kavuşturulacak. 318 bin liraya mal olacak çalışmaya start verilirken, engellilerde unutulmadı. Yeni nesil trafik lambalarına ayrıca engelliler için sesli ikazlar yerleştirilecek. Yapılacak yeni uygulamada şehir trafiğindeki aksaklık ve arızalar ise Zabıta Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komuta kontrol merkezinden anında izlenebilecek. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Şehirde ciddi atılımlar yapıyoruz. Şehrimizin hiçbir noktasında kaza olmamasını arzu ediyoruz. Çalışmalarımız en geç bir ay içerisinde tamamlanacak” dedi.

Isparta’da yaklaşık 18 yıldır faaliyetini sürdüren 27 kavşakta komple genel revizyona gidiliyor. Kavşaklara ledli oto vericileri ve animasyonlu yaya vericileri yerleştirilecek. Ayrıca CPRS uydu bağlantısı ile desteklenen sistemin arıza takibi ve konum değiştirmesi komuta kontrol merkezinden anında yapılabilecek.

Şehirde ayrıca yaya yoğunluğunun bulunduğu kavşaklarda kumanda destekli manuel bas butonlu yaya geçitleri oluşturulacak. Ayrıca 27 mevcut kavşağa ek olarak Limidet  Kavşağı, Fatih Kuran Kursu Kavşağı, Karayolları Kavşağı ile 202 Cadde ile Gölcük Yolu’nun kesiştiği ISBAŞ Biriket Fabrikası Kavşağında da sinyalizasyon çalışması yapılacak.

Şehirde ciddi adımlar atıldığını ve şehrin yenilendiğini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kenti dünya seviyesinde bir konuma getirebilmek için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü anlattı. ‘Şehrin hayatını ve canlılığını artırıyoruz, şehrimizde planlı bir gelişim çalışması yapılıyor’ diyen Başkan Günaydın, bu çalışmalar esnasında trafik ışıklarının eksik kaldığını söyledi. Şehir sinyalizasyonunda ledli sisteme geçildiğini anlatan Başkan Günaydın, “Bu şehir Ispartalılara layık medeni bir şehir olacak. Şehrimizin hiçbir noktasında kaza olmamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Engelli vatandaşlar içinde uygulamanın genişletildiğini ve her kavşağa sesli ikaz konacağını ifade eden Başkan Günaydın, “Bu insana saygıdır, verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz” ifadesinde bulundu. Çalışmalardan dolayı Zabıta Müdürlüğü personeline teşekkür eden Başkan Günaydın, 5 kavşakta yayalara öncelikli geçiş uygulanacağını ve bunun içinde butonlu sistem konacağını aktardı. ‘Isparta’da yaya üstünlüğünü sağlayacağız’ diyen Başkan Günaydın, çalışmaların en geç bir ay içerisinde sonuçlandırılacağını duyurdu.

Bu haber 706 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...