Gökkubbe inşaatı yeniden başladı

3 Aralık 2013 18:01

Işıkkent Mahallesinde inşası devam ederken montaj hatası dolayısı ile çöken Gökkubbe fuar alanı inşaatına yeniden başlandı. Ulusal ve Uluslar arası fuarlara ev sahipliği yapacak olan fuar alanının çok kısa süre içerisinde tamamlanacağı dile getirildi.

Gece vakti inşaat alanını gezen ve incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, kendisine ve inşaat alanına yapılan eleştirilere de cevap verdi.

Günaydın yaptığı açıklamasında, “bildiğiniz gibi fuarımız yapılan montaj hatasından dolayı çökmüştü. Bu inşaat alanımızı yeniden hayata geçirmek için çalışmalarımızı devam ettirdik. İnşaat alanında yeni çalışma ve yeni proje ile farklı bir çalışma ile inşaatımızı devam ettiriyoruz. Otoparkımız tamamlanmış durumda. ancak bazı kesimler sırf eleştiri olması için eleştirmede bulunmaktadır. Burada yaptığımız kapalı otoparkın mahalle sakinlerine yönelik yapıldığını ifade ediyorlar. Bir fuar yaparken her türlü problemlerini de tamamlamak zorundasınız. Burada inşa ettiğimiz fuar alanı ulusal ve uluslar arası fuarlara cevap verecek şekildedir. Burada yapılacak olan bir fuarda araçlar acaba nerelere park edecek. Otoparkımızı yapmamış olsaydık bütün araçlar sokaklara, caddelere park edecekti. Biz böyle bir görüntü kirliliğini de yaptığımız bu otoparkla çözmüş bulunmaktayız. Yapılan hizmetleri görmek istemeyenler binamızın çökmesi üzerine sanki zil takıp oynayacaklardı. Ancak gelen tepkiler nedeni ile u virajı yaparak talihsiz bir kaza demeye başladılar. Her şeyi tenkit edenler Isparta’yı ulusal anlamda nasıl duyuracağız. Ispata’yı duyururken şehrimizin objelerini de ön planda tutmamız gerekmiyor mu? Bu güne kadar şehrimizin kültürel değerlerini ön plana çıkaran bir eseri neden yapılmadı. Bugün biz yapınca eleştiriyorlar. Kıskanmayın gelin sizde daha iyisini yapın. Yapmış olduğumuz Gökkubbemiz ocak ayında çevresi tamamlanmış ve iç dekorasyonlara başlanmış olacaktır. Halkımıza şimdiden hayırlı olsun” dedi.

 

 

 

 

Bu haber 653 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...