“Daha güçlü bir birliktelik içerisinde olmamız gerekiyor”

3 Aralık 2013 18:02

Isparta Belediyesi’nin organizasyonu ve Şeneller Turizm’in katkılarıyla hazırlanan ‘Asrı Saadet Esintileri’ adlı program Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Programda Durmuş Ali Erzincanlı naatlarıyla konuklara duygulu anlar yaşatırken, Ömer Döngeloğlu da, Peygamber Efendimizin hayatı ile karşılıklı sevgi ve saygı konusunda konuşma yaptı.

Mehmet Ali Tortop’un okuduğu Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda, Şeneller Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Şenel de kısa bir konuşma yaptı.

Ardından kürsüye çıkan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye olarak sosyal, kültürel ve dini konularda programlar düzenlediklerini ve değerli hocaları Ispartalılarla buluşturduklarını söyledi. ‘Bu konulara ağırlık veriyoruz’ diyen Başkan Günaydın, bu tip dini programların vatandaşlar tarafından büyük beğeni ile takip edildiğini dile getirerek, kongre salonunun tıklım tıklım dolu olması karşısında yakın zamanda söz verdikleri büyük bir kongre salonunu hizmete açacaklarını dile getirdi. Günaydın, program ile ilgili olarak, “İnanç duygularımız artsın, birbirimizi sevelim, sayalım, insanlık duygularımızın, kardeşlik duygularımızın birleşmesini ümit ediyorum” dedi.

Durmuş Ali Erzincanlı, Peygamber Efendimizin doğumundan günümüze hayatı ile ilgili olarak naatlar okurken, salonda zaman zaman duygulu anlar yaşandı. Bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Gül şehri Isparta’da tekrar Belediyenin hazırlamış olduğu programda bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydeden Ömer Döngeloğlu da, Hac ve Umre’nin fazileti ile ilgili bilgiler verdi. Hac ve Umre’nin bize öğreteceği çok şeylerin olduğunu belirten Döngeloğlu, Müslümanların Dünya üzerinde zor günler geçirdiğini, bazı ülkelerde savaşların, bazı ülkelerde ise zulümlerin olduğunu aktardı. Doğu Türkistan’da yaşayan Müslümanların hakkının bile savunulamadığını, Arakan’da Müslüman kadınların iffeti ve namusu ile oynandığına işaret eden Döngeloğlu, “Daha güçlü bir birliktelik içerisinde olmamız gerekiyor” dedi.

Kadına uygulanan şiddet ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Ömer Döngeloğlu, son 5 yıl içerisinde ülkemizde 872 kadının çeşitli sebeplerden dolayı öldürüldüğünü dile getirerek, “Böyle Müslümanlık olmaz” dedi.

Müslümanların birbirine sevdiklerini söylemesini dile getiren Döngeloğlu “Müslümanlar şu dünya için kimsenin kalbini kırmayın. Dünyayı severek yaşayın. Dünyayı birbirinize zehir etmeyin. Bu dünya birini sevmeyecek kadar uzun bir dünya değil. İnsan başta eşini sevmeli, ailesine sahip çıkmalı. Birbirinizi incitecek değil, birbirinizi affedecek sebepler bulun” şeklinde konuştu.

Programın ardından Şeneller Turizm tarafından bir kişinin Umre’ye gönderilmesi için kura çekimi yapıldı. Kura çekimi Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından yapılırken, bir kişi ile olmayacağı gönderilecek olan kişi sayısının iki olmasını istedi. Bunun üzerine yapılan kura çekiminden Mehmet Yaman ve Ahmet Kars’ın isimleri çıktı.

 

 

 

Bu haber 706 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...