“Isparta yıllardır yerinde sayıyor”

3 Aralık 2013 18:05

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, AKP Isparta Milletvekillerinin Burdur ve Konya milletvekilleri kadar etkili olmadığını ileri sürerek; “Isparta’nın iktidar kanadı kesinlikle çalışmıyor. Ayrıca diğer partilerden bu konuda işbirliği de istemiyorlar. ‘Gelin birlikte yapalım’ demiyorlar” dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta’nın teşvik konusunu yine gündeme getirdi. Bu anlamda Isparta’yı Burdur ve Afyonla karşılaştıran Şenol, “Isparta’nın çevre illere göre kalkınma hızı geometrik olarak zayıf. Ekonomik anlamda Burdur, 1’e 2, Afyonkarahisar ise 1’e 5 artış gösteriyor. Aynı dönem hızıyla gelişmeleri olmadığı için Isparta devamlı yerinde sayıyor ve çevre illere göre geride kalıyor” dedi. Devlet teşviğinin büyük oranda Afyonkarahisar, daha sonra Burdur ve en sonda da Isparta’ya geldiğini ileri süren Şenol, şunları söyledi; “Özel sektör yatırımları Isparta’da sıfır noktasına indi. Devlet yatırımları ise bırakın yatırımı olanlar da gitmiş.

TEŞVİK ÖZÜNDE EKONOMİK BİR OLAYDIR

NEDEN EĞİTİM SEVİYESİ BAZ ALINIYOR?

Isparta’nın eğitim seviyesinden kaynaklanan yüksek göstergeler var. Bu göstergeler bize engel oluyor. Hâlbuki teşvik özünde ekonomik bir olaydır ve ekonomik göstergeleri belirleyici olmalıdır. Isparta’da ekonomik dışı eğitim, sağlık ve bankacılık faaliyetleri temel alınarak, bizi üst seviye gösteriyorlar. Oysaki teşvikte bizimle birlikte 2. bölgede olan illerdeki özelliğe bakıldığında hepsinde sanayi gelişmiş. İmalat sektörü hat safhaya çıkmış. Oralar göç vermiyor, göç alıyor. Bu göstergelerde bir yanlışlık var.

ISPARTA KÖY OLMAYA ADAY HALE GELDİ!

Isparta’da gerçeği görelim artık. İlimiz kaybeden bir şehir oldu. Bundan sonra da büyükçe bir köy olmaya aday Orta Anadolu’nun sıradan bir şehri haline gelecek. Hâlbuki Isparta özelliği olan bir şehir olmalı. Isparta siyasette de geçmiş yıllarda merkezi bir şehirdi. AKP’den sonra Isparta’nın siyaseti yönlendirmede de etkisi azaldı. AKP’nin milletvekilleriyle Konya ve Burdur’un milletvekilleri daha etkili. Isparta’nın iktidar kanadı kesinlikle çalışmıyor. Muhalefeti eleştirerek gün geçiriyorlar Ayrıca diğer partilerden bu konuda işbirliği de istemiyorlar. Gelin birlikte yapalım demiyorlar.”

“NURİ BEYİN ADAY OLMASI BİZİ NE

ÜRKÜTÜR NE DE TELAŞA SÜRÜKLER”

Öte yandan AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş’ın son dönemde Belediye Başkan adayı şeklinde duyumların kamuoyuna yayıldığını ifade eden Şenol, Uzaktaş’ın isminden ne bir tereddüt ne de bir çekince duyduklarını söyledi. Uzaktaş’ın aday gösterilmesi halinde Isparta halkının kendini seçmeyeceğini ileri süren Şenol, şöyle devam etti; “Kendisinin bizim için AKP’nin diğer 14 aday adayından hiçbir farkı yok. Nuri Bey konusunda yorum yapmam doğru olmaz. Ama AKP, parti içinde demokrasinin olmadığı, başbakanın iradesiyle aday belirleyen bir parti. Geçmiş dönemde de aynısı olmuştu. Acaba Nuri Bey aday olursa Isparta’ya hangi çalışmaları önerecek? Ben bunu merak ediyorum. Çünkü merkez hükümetleri Isparta’yı cezalandırıyor. Belediye başkanı olduğunda bu cezalandırma bitecek mi?

Bir şehri iktidar partisi cezalandırırsa, halkta seçimlerde o iktidar partisini cezalandırır. Nuri Beyi severiz ama partisinin icraatlarından dolayı Isparta halkı kendisini kesinlikle seçmeyecektir. Nuri Beyin aday olması bizi ne ürkütür ne de telaşa sürükler. Biz diğer adaylardan ziyade CHP’nin neler yapacağını anlatacağız.”

 

 

Bu haber 685 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...