Alın arsayı, silin borçlarımızı..

3 Aralık 2013 18:08

Belediye Meclisi aralık ayı oturumlarında yine arsa tahsisi konuları gündeme gelecek. Ancak Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, tahsislere karşılık Maliyeye olan borçların silinmesi yönünde kararlı olduğu biliniyor.

Belediye Meclisi Aralık ayı oturumları dün gerçekleştirilen ilk toplantıyla başladı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Başkanlığında görüşülen tüm maddeler komisyonlara havale edildi.

TAHSİSLER DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan Meclis gündeminde 6 maddenin arsa tahsisi olması dikkat çekti. Ancak geçen ayki Mecliste Belediye Başkanı Günaydın, arsa tahsislerine karşılık belediye borçlarının silinmesi yönünde önemli bir fikir ortaya attı. Hatta bunun Türkiye’de örneklerinin olduğuna dikkat çeken Günaydın, ‘’Borçlar yüzünden belimizi bir türlü doğrultamadık. Biz her seferinde tüm kurumlarımıza tahsis konusunda her zaman babalığımızı yaptık. Karşılığında da Maliyeye olan borçlarımızın silinmesini istiyoruz’’demişti. Günaydın, bu konunun gelecek ayki (bu ay) Mecliste görüşülmesini ve karar alınması konusunda Meclis üyelerinin çalışma yapmasını istemişti. 

İMAR PLANI TADİLATLARI BUGÜN GÖRÜŞMEYE AÇILIYOR

Diğer taraftan Aralık ayı Meclis gündeminde yer alan imar planı tadilatlarının görüşülmesine de bugünkü oturumda başlanacak. Tadilatlarda yine önemli kararlara imza atılması bekleniyor.

ÖĞRENCİLER YİNE İZLEDİ

Bu arada SDÜ Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri geçen ay olduğu gibi bu ayda meclise gelerek işleyişi yerinde izledi. Meclis üyeleri gündem maddelerin komisyonlara havale edilmesinin ardından öğrencilerin konuyla ilgili pek bir şey anlamadığını bu yüzden Cuma günü gerçekleştirilecek olan meclise gelmeleri tavsiyesinde bulundu. Meclis bugün yine aynı saatte toplanmak üzere tamamlandı.

Bu haber 625 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...