‘’Günaydın Belediye Başkanı olarak mı dünyaya geldi?’’

4 Aralık 2013 15:19

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, adaylarını eğitime göndereceklerini belirtmekleri üzerine MHP İl Başkanı İsa Yalçın’ın bunu alay konusu etmesini sert bir dille eleştirdi. Şenol, ‘’ MHP’nin eğitim sekreterleri yok mu? Hangi aday Belediye Başkanı olarak doğuyor? Bu eğitimi almak yanlış mıdır?’’ dedi.

MHP ile CHP arasındaki ipler iyice koptu. Son dönemde gündemi MHP İl Başkanı İsa Yalçın ile CHP İl Başkanı Vedat Şenol’un tartışmaları meşgul ediyor. Son olarak ikili eğitim konusun da birbirini eleştirdi. MHP İl Başkanı Yalçın, bu konuda CHP’ye göndermede bulundu ve ‘’Bu işte daha yeniler’’ dedi.

ÜCRETLİ OTOPARKLARIN KALDIRILMASI SEÇİM YATIRIMIDIR

Bunun üzerine Yalçın’a jet yanıt veren Şenol, şunları söyledi; ‘’Peşkeş olayını Sayın İsa Yalçın yanlış anlamış. Caddeler taşeron firmalara kira karşılığı verildi. Burada şahıs olarak birinin gelir elde etmesinden ziyade belediye bu şekilde çözme yoluna gitmiştir. Bu mantık doğruysa neden kaldırdılar? Belediye caddeleri özel şirketlere vermekle suç ortağı oluyor. AKP’li belediye bunu vermiş, bizi ilgilendirmez mantığı var. O zaman kaç yıldır bu neden devam etti? AKP’li belediye yanlış bir uygulama yaptıysa bunu sürdürmek doğru mudur? Otoparkların ücretli uygulamasının kaldırılmasını seçim yatırımı olarak gördük. Onun için eleştirdik.

İSA BEY LÜTFÜ HOCAMIZIN

HAKKINI TESLİM ETMEDİ!

Sayın İsa beyin eleştirisini daha önce de milletvekilleri yapmıştı. Sayın Rektörün kişiliği ve niteliğine bir şey denemediği için rektörlüğün şehir yönetmeye benzemez şeklinde açıklamalar oldu. Hatta programda üzülerek söylüyorum İsa Bey, Lütfi hocanın hakkını teslim etmedi. Sayın Demirel Cumhurbaşkanıydı para akıttı dedi. Kusura bakmasın bu da yanlış. Sayın Demirel Cumhurbaşkanıyken hükümette koalisyon vardı. Demirel’e karşı sıkıntı da yaratıyorlardı. Hocamızdan bizzat dinledim. Demirel, kendisinden dolayı bazı yatırımların yapılamayacağını söylemiş hocama. Hocam buna rağmen üst düzey bürokratlarla dişe diş mücadele ederek üniversitenin bu hale gelmesinde büyük katkılar sağladı.

HANGİ ADAY BELEDİYE BAŞKANI OLARAK DOĞUYOR?

Eğitim konusunda eleştirilerde bulundu. Bunu anlamak mümkün değil. Siyasi partiler kanununda bile parti içi eğitim var. MHP’nin eğitim sekreterleri yok mu? Biz eğitim çalışmalarına yeni de başlamadık. Göreve geldiğimizden bu yana partide eğitim çalışmalarını yapıyoruz. En son genel merkezde yapılan eğitim çalışması da adaylara ve adaylarına en yetkili kişilerden bilgi aktarımı. Hangi aday ilk başta belediye başkanı olarak doğuyor? Bu eğitimi almak yanlış mıdır? İlk geldikleri zaman da bir başkası kendileri için tecrübesiz diyebilirdi.

CHP’NİN GÖSTERDİĞİ KARARLILIĞI ŞUANDA MHP GÖSTEREMİYOR

Sayın İsa Bey bazı CHP’lilerin kendisine telefon ettiğini ve MHP’ye destek vereceklerini söyledi. Belki kendini bilmez birkaç kişi, kendisini CHP’li olarak tanımlayanlar telefon etmiş olabilir. Ama CHP’nin tabanı ve kitlesi adayımızla birleşerek, 30 Mart yerel seçimlerine son sürat hazırlanıyor. CHP’nin gösterdiği kararlılığı şuanda MHP gösteremiyor. Biz hiçbir zaman aday belirlerken hiç sağa sola eğilmedik. Adayımızı genel merkeze kabul ettirdik. Aynısını MHP için söyleyemezsiniz. Adaylık sürecini nasıl yaşadıklarını tüm Isparta kamuoyu biliyor. MHP’nin tabanından çok büyük kitleler CHP’yi destekleyecek.

BİZİ TEHLİKE OLARAK GÖRÜYORLAR YOKSA SESLERİ ÇIKMAZDI

MHP, CHP’yi bir tehlike olarak görüyor. Tehlike olarak görmese hiç sesleri çıkmazdı. Biz seçimin CHP ve AKP arasında geçeceğini özellikle vurguluyoruz. Bir il örgütü belediye yönetiminin yıpranmışlığını savunamazsa karşı rakiplerini eleştirecektir.’’

 

 

Bu haber 640 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...