‘’Uzaktaş belediyeyi yönetemez CHP de bu işi yeni öğreniyor!’’

4 Aralık 2013 15:23

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, rakipleri AKP ve CHP’ye ince mesajlar gönderdi. Rakipleri arasına CHP’nin de eklendiğini ifade eden Yalçın, ‘’İktidardayken Isparta’ya bir şey kazandıramayan bir adamın belediyeye geldikten sonra yapacağı bir şey yoktur! Ayrıca CHP adaylarını eğitime alacakmış. Bu işi yeni öğreniyorlar’’ dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, 2014 yerel seçimleriyle ilgili gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Yalçın, CHP’nin durumundan AKP’nin aday belirleme sürecine, SDÜ Rektörü İbicioğlu’ndan ücretli otopark konusuna kadar önemli açıklamalarda bulundu. İlk olarak kamuoyunda partisinin Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’la aralarında bir problem olup olmadığı yönündeki soruları yanıtlayan Yalçın, her ailede olduğu gibi ufak kavgaların yaşandığını söyledi.

UFAK TEFEK SORUNLARIN OLMASI NORMAL AMA

GÜNAYDIN GÖREVİNİ FAZLASIYLA YERİNE GETİRDİ

Siyasetin olduğu yerde aday adayların olmasının doğal olduğunu bildiren Yalçın, ‘’Belediye Başkanımız da bir takım taleplere cevap verememiş olabilir. İmkânlarla talepleri karşılaştırdığımız zaman Belediye Başkanımız görevini fazlasıyla yerine getirmiştir. Dolayısıyla kavgalar olabilir. Ailede bile kavgalar olabilir. Hem hizmet yapacaksınız, hem şehrin sorunlarını çözeceksiniz böyle ortamlarda ufak tefek sorunların olması normaldir. MHP’nin hiçbir biriminde herhangi bir sorun yoktur. Sahaya çıktığımızda herkes bu dayanışmayı görecektir. Isparta halkı şimdiye kadar yapmadığını yapacaktır ve Belediye Başkanımızı üçüncü kez seçecektir’’ dedi.

ÇAKMAKÇI REKTÖRLÜKTE BAŞARILIYDI

ANCAK BU SEÇİM REKTÖRLÜK SEÇİMİ DEĞİL

Öte yandan bugüne kadar rakiplerinin sadece AKP olduğunu ancak buna CHP’nin de eklendiğini ifade eden Yalçın, şunları söyledi; ‘’Rakibimiz sadece AKP idi ancak yanına CHP de eklendi. Son zamanlarda bir takım anlamsız ifadeler içine girdiler. CHP’nin son zamanlarda çıkışları oldukça enteresan. Çakmakçı’nın başarılı olduğu yer rektörlük. Ama bu rektörlük seçimi değil. Rahmetli rektörümüzün de katkısı çok büyük. Sayın Çakmakçı’nın da hizmetleri olmuştur. Ama o dönemde Süleyman Demirel’in SDÜ için aktardığı kaynakları hepimiz bilmekteyiz. O gün bir görev veriliyorsa o görevi yerine getirmekle sorumlusunuz. 

CHP BU İŞİ YENİ ÖĞRENİYOR

CHP adaylarını eğitime alacakmış. Bu işi yeni öğreniyorlar. Isparta; Gelip de burada görev verilecek ya da hizmet edilecek bir yer değil sonuçta. Yani CHP’nin bu anlayışla belediyeye talip olması çelişki gibi geliyor bana. Bunun daha öncesinden tamamlaması gerekiyor diye düşünüyorum. Kendileri yapabilecekleri ne varsa onu anlatsınlar. Madem belediyeye talip oldular biraz yakınlaşmış olsunlar.

CHP İL BAŞKANI İLE CHP TABANI FARKLI DÜŞÜNÜYOR

Bana ulaşıp da CHP’li olduğunu söyleyip ‘MHP’ye oy vereceğim’ diyenler var, saygı duyuyorum. Yusuf Ziya Günaydın’ı eleştireceklerse eleştirecek şeyi bulsunlar öyle eleştirsinler. CHP İl Başkanı ile CHP’nin tabanının farklı düşündüğünü düşünüyorum. Bu dönemde başarılı olacak kişi gidip eğitim alan bir kişi olmayacak. CHP’de çok sevdiğim CHP’ye gönül vermiş insanlar var. Ispartalı hemşerilerimizin adayları bir siyasi partinin üniformasıyla değil kendilerine en iyi hizmeti edebileceklerini düşündükleri adaydan yana tercih kullanacaklarını düşünüyorum.

UZAKTAŞ’IN BELEDİYEYİ YÖNETECEK

BİRİKİMİNİN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

Diğer taraftan Sayın Nuri Uzaktaş İl Başkanı olduğundan beri Isparta’nın sorunlarıyla hiç ilgilenmedi. Her oturup kalktığında belediyeyi konuştu. Niyeti de belliymiş. Belediye Başkan Adayı olmakmış. İl Başkanı olarak Isparta’yı 200 km’den takip etti. Herhalde Belediye Başkanı olursa da Ankara’dan takip eder. Kendisinin Isparta’yı yönetecek birikiminin olmadığını düşünüyorum. Ispartalı hemşerilerimizde böyle düşünüyor. Ama kesinleşmiş bir aday değil. AKP’den aday adayı olanların kişi noktasında birikim ve hizmet noktasında Belediye Başkanımızla kıyaslanacak birikimleri olduğunu düşünmüyorum. MHP’li Belediye Başkanı Günaydın’ın rakibi kendi hizmetleridir. Hizmet noktasında Günaydın’a rakip görmüyorum. AKP eski İl Başkanı Uzaktaş ben adam gibi adamın adayım diyor. Bizim bildiğimiz adamın adamı olmak değil bir Cenabı Allah’ın bir kuluyuz. Isparta’nın sorunlarına çok uzak bir insan. Belli dönemdir İl Başkanlığı yapıyor. Isparta’nın kaybettiklerinin en büyük sorumlusu da Uzaktaş’tır. İktidardayken Isparta’ya bir şey kazandıramayan bir adamın belediyeye geldikten sonra yapacağı bir şey yoktur!

CİVAN NEREDE HİZMET VERDİYSE ORADAN ADAY OLSUN

Altan Raşit Civan’ın aday adaylığını duymadım. Isparta’da bir Civan konuşuluyor. Altan Raşit Civan’ı yılda bir defa Isparta seyahatinde görüyorum. Bu ismin Isparta’ya bir şey vereceğini düşünmüyorum. Isparta’yı seven birisi olsa bugüne kadar gelip kendisini gösterirdi. Civan nerde hizmet verdiyse oradan aday olsun.

ANKARA’YI ZOR DURUMDA BIRAKMAMAK

İÇİN ISPARTA’YI ZOR DURUMDA BIRAKTILAR

Sayın Recep Özel ne dediyse Isparta’da tersi oluyor. Isparta’da Demirel ailesine karşı bir tutumları var. Isparta teşvik aldı da yatırım mı yapmadı? Panel radyatör fabrikasının Isparta’ya yapılmasından vazgeçilmesi teşvikin olmamasından dolayıdır. Dinar’a yaptığınızda bir kalem ürettiğinizde yüzde 30 kâr elde ediyorsanız neden Isparta’ya yapacaksanız? Ankara’yı zor durumda bırakmamak için Isparta’yı zor durumda bırakmışlardır.

ÜNİVERSİTEDE REKTÖRLÜK YAPMAYA

KALKARSAK BU İŞ OLMAZ

Bu arada SDÜ, Isparta için önemlidir. Yargısız infaz yapılmasına karşıyım. Bir katıldığım programda üniversitede rektör hocanın akademik çalışmalarla gündeme gelmesi gerektiğini söyledim. Daha sonra beni arayarak programla ilgili görüşmek istedi. Bir buluşmamızda kendi yaptıklarını anlattı. SDÜ Rektörünün çok boş adımlar atan birisi olmadığını düşünüyorum. Alışılmışın dışında bir şeyler yapmak istiyor. Ama şehir çok küçük. Yaptığı şeyler çok ses getiriyor. Üniversitede yapılan bazı şeyleri bilmediğimizi gördüm. Yetki, sahibine bırakılması gerekir. Üniversitede rektörlük yapmaya kalkarsak bu iş olmaz. Burada bir kriz olacağını düşünmüyorum. Isparta’nın aleyhine olacak bir şey seçimi ne kadar etkilerse etkilesin Yusuf Ziya Günaydın’dan geçmez. Ama insandır o da zorlanıyor. Rektör hocamızın belediye başkanımızla bir görüşme yapmasını daha doğru buluyorum. Ben bunun projesini gördüm. Bu bir taslaktı. Bu projenin kamuoyunda yıpratılması yerine ilgili yerlerin konuşması gerekir. Bir projenin şartlar uygunsa desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama bu proje Isparta’da sancılı olacak gibi duruyor. Gerek görülürse Belediye Meclisi’ne de bu proje gelebilir. Meclis gündeminde görüşülebilir.

ANKET YAPILSA ÜCRETLİ OTOPARK

DEVAM EDİLSİN İSTENİR

Son olarak Isparta’da bir anket yapılsa büyük çoğunluk ücretli otoparkın devam etmesi gerektiğidir. Bana gelenler ücretli olması gerektiğini söylüyorlar. Belediye Başkanımıza bize gelenleri aktaracağız.’’

Bu haber 762 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...