Ziraat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

5 Aralık 2013 18:18

Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi 2013- 2014 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Prof. Dr. Numan Tamer ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Akman, fakültenin akademik ve idari yapılanması, yıl içerisinde gerçekleştirilen bilimsel etkinlikler ve projeler hakkında bilgiler verdi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise son yıllarda yaşanan ekonomik, sosyal ve teknolojik gelişmelere bakıldığında öne çıkan temel yaklaşımın küresel normlarda düşünmek olduğunu söyleyerek “İnsan kaynağı veya sosyo-ekonomik planlamada dünya ölçeğindeki kriterleri dikkate almalı, dünya ölçeğinde hayaller kurmalıyız. Her birey artık global normlu olmak zorunda. Aksi taktirde artan rekabet ortamında mücadele edemeyiz. Geleceğin şartlarına göre tedbirlerimizi almalıyız” diye konuştu.

Rektör İbicioğlu, temel amacı araştırma geliştirme faaliyetleri yürütmek, eğitim-öğretim ve akademik liderlik yapmak olan üniversitelerin girişimci üniversite olmak zorunda olduklarını da ifade ederek uluslararasılaşmanın önemine değindi ve Ziraat Fakültesinin SDÜ’yü yukarılara taşıyan fakültelerden birisi olduğunu söyledi.

İbicioğlu konuşmasının devamında SDÜ’de yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

Bu haber 558 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...