Aile hekimleri grevde!

5 Aralık 2013 18:21

Aile hekimleri kendilerine nöbet getiren, hekimlerle paylaşılan bilgileri üçüncü kişilerin denetimine açan “Tam gün” değişikliklerine karşı dün iş bıraktı.

“Tam Gün” düzenlemesinin yer aldığı torba tasarıda “Aile hekimlerine en az 16 saatlik nöbet” ile “Yurtdışında görev yapan hekimlere mecburi hizmet muafiyeti” tartışma yarattı. CHP ve MHP’nin de eleştirdiği düzenlemeleri aile hekimleri de iş bırakma eylemi ile protesto etti. Isparta-Burdur Tabip Odası Genel Sekreteri ve Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Aysel Divarcı, grevin Türkiye genelinde 60 ilde yapıldığını ve 1 gün boyunca polikliniklerin hasta kabulü yapmadığını açıkladı. Dr Divarcı, “Grev sürecinde hiçbir hasta mağdur olmadı” dedi.

GREVİN AMACI TORBA YASADIR

Divarcı, yapılan eylemin amacının torba yasa ile ilgili olduğunu belirterek, “Bizim bu grevi yapmamızın amacı torba yasa ile ilgilidir. Bu konu geri dönüşümü olmayan durumlara gelmemesi için grev yapma kararı aldık. Bizim bu grevi yapmamızdaki en büyük amaç, gelen vatandaşlara daha kaliteli ve daha iyi hizmet vermek için yapacağız. Mesleğimizi korumamız için buna ihtiyacımız vardı. Kesinlikle bu bir gün içerisinde vatandaşlar mağdur olmadı” diye konuştu.

Bu haber 634 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...