Hijyen Belgesi konusunda Yasal zorunluluk getirildi

5 Aralık 2013 18:25

Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Emin Arseven, Sağlık Bakanlığı’nın gıda işletmecilerine Hijyen Eğitim Kursu zorunluluğu getirdiğini açıkladı. Buna göre Isparta’da başta lokantalar olmak üzere toplu yemek alanları, kantinler, marketler ve pek çok yer bu belgeyi almak zorunda.

Sağlık Bakanlığı radikal bir karara imza attı. Tüm Türkiye’de uygulamaya konulacak olan uygulama ile gıda işiyle uğraşan tüm sektör temsilcileri Hijyen Eğitim Kursu’ndan geçecek.

2 GÜN SÜRECEK 15 ARALIK’TA BAŞLAYACAK

Kursun detaylarını aktaran Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Emin Arseven, “Okul kantinleri, resmi daire yemekhaneleri, kahvehaneler, tostçular, pastane çalışanları vs hijyen eğitimi almak zorundalar. Toplam 8 saat sürecek olan eğitimler 2 gün sürecek. Yemekle ilgili el değen herkes hijyen eğitimi almak zorunda. 2 günün sonunda belge verilecek. Bu konuda eğitim verecek hocaları da bulduk. Sağlık Meslek Lisesi ve Sağlık İl Müdürlüğü’nden bu konuda bilgi veren hocalarımız var. Onlarla görüştük” dedi.

BAZI KANTİNLERDE ELDİVEN TAKILMIYOR ŞİKÂYETLERİ GELİYOR

Öte yandan gıdada hijyenin çok önemli olduğuna değinen Arseven, “Örneğin bazı kantinlerde çalışanların eldiven takmadığına dair bilgiler geliyor bize. Bu işte çalışanın üstündeki önlük bile önemli. Sağlık Bakanlığı’ndan bir yazı geldi. Ön kayıtlara başladık. 15 Aralık gibi kurslarımız başlayacak. Kursun duyurusunu resmi daireler ve Odalar yapmış. Isparta’da 1000 kişinin üstünde bir talep bekliyoruz” diye konuştu.

BELGEYİ ALMAYANA AĞIR CEZA GELİYOR

Diğer taraftan bu belgenin alınmasının zorunluluğu olduğunu belirten Arseven, “Belgeyi almayanlar için ceza yaptırımı olacak” şeklinde konuştu. 

HEM TAŞINIYOR

Bu arada Halk Eğitimi Merkezi’nin taşınma sürecinin devam ettiğini hatırlatan Arseven, “Kurumumuz 15 Aralık itibariyle yeni yeri olan Gazi Lisesinin bulunduğu binaya gidecek. Bundan sonra orada hizmet vereceğiz. Ancak şu anda tadilatlar devam ediyor. Pırıl pırıl bir yer haline getirdik” ifadelerini kullandı.

 

Bu haber 983 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...