"Okullaşma oranındaki bölgesel farklılıklar azaltılacak”

17 Eylül 2012 18:45

AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, 2012 – 2013 eğitim – öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran düzenlemenin ise en önemli amaçlarından birinin, eğitim sistemini demokratikleştirme ve esnekleştirme olduğunu ifade etti.

Uzaktaş açıklamasında; “Yeni bir Eğitim ve Öğretim yılına daha başlamanın coşku ve heyecanı içindeyiz. İnsan var olduğundan beri, yeni şeyler öğrenmek ve bilgiye sahip olmak ister. Öncelikle ülkemizde son yıllarda alınan önlemlerle ve idari uygulamalarla çağ nüfuslarının okullaşma oranlarında çok önemli mesafeler kat edildi.

Bireyin yaşam boyu edineceği becerilerin temeli okul döneminde atılır. 4+4+4 sistemi ile toplam nüfusun ortalama eğitim yılı artırılacak ve bu anlamda okullaşma oranındaki bölgesel farklılıklar da azaltılacaktır. Düzenlemenin en önemli amaçlarından biri eğitim sistemimizi demokratikleştirme ve esnekleştirme arzusudur.

Değişik kademelerde oluşturulacak seçimlik derslerle her kesimden kişilerin ve öğrencilerimizin eğitimden beklentileri, sosyal ve kültürel talepleri karşılanmaya çalışılacaktır. Bu değişimle bu konuda dünya genelindeki uygulamalarla paralellik sağlıyoruz, erken yaşta eğitime başlayan bireyin bir yıl erken hayata adım atması sağlanıyor ve Öğrencilerimizin psikolojik açıdan sağlıklı, kendini tanıyan, güven duyan, uygun eğitsel ve mesleki kararlar alabilen, kişiler arası iletişim becerileri gelişmiş, kendini doğru ifade edebilen, üretken bireyler olmalarına yardımcı olmaktır. 

Yeni bilgiler yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmamız dileğiyle İlköğretim Haftanız kutlu olsun” dedi.

 

Bu haber 963 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...