‘’Umudum yoktu ama şimdi var’’

5 Aralık 2013 18:28

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, arsa tahsisine karşı borçların silinmesi konusundaki kararlılığını ortaya koymuş ve bunu kamuoyuna açıklamıştı. Daha önce Defterdar ile bu konuyu görüşen ancak istediği sonucu alamayan Günaydın, şimdi de bir heyetle konuyu Vali Vahdettin Özkan’a taşıdı. Özkan’ın konuyu ciddiye aldığını ifade eden Günaydın, ‘’Daha önce umudum yoktu ancak devreye Sayın valimiz girdi. Şimdi çok umutluyum’’ dedi.

Belediye Meclisi aralık ayı oturumlarına devam ediyor. Dünkü oturumda yine arsa tahsisi konusu gündeme geldi ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, meclis üyelerini bilgilendirdi.

VALİ ÖZKAN’A GİTTİK

Geçtiğimiz günlerde bir heyetle Vali Vahdettin Özkan’ı ziyaret ettiklerini ve tahsislere karşı borçlarının silinmesi konusunu kendine aktardıklarını ifade eden Günaydın, sürecin çözüm aşamasına kadar geldiklerini söyledi. Açıkçası eskiden umutlu olmadığını ancak Vali Özkan’la görüştükten sonra şimdi umutlu olduğunu dile getiren Günaydın, şunları söyledi; ‘’Müftülük konusu da dahil 4 ayrı tahsis konusu meclis gündemimizde. Biz buraları borçlarımızın silinmesine karşılık verilmesini istiyoruz. Türkiye’de de örnekleri var ve Maliye Bakanlığı konuyla ilgili ‘Parti ayrımı yapmaksızın olur’ diyor. Buna dayanarak işin çözülmesini istedik. Bu konuda Sayın Valimizle bir görüşme yaptık.

16 AYI EKSİKSİZ ÖDEDİK

Şuana kadar sigorta, vergi dairesi gibi yerlere olan borçlarımızın yarısını ödedik. Geçen dönemde hiç 1 kuruş ödeme olmadığı için o dönemin borçlarını da yapılandırma ile ödüyoruz.  Şuan 16 ayı eksiksiz olarak ödedik. Valimiz konuyla ilgili anlayış gösterdi ve çalışmaları başlattı. Bu konuyla ilgili Sayın Valimizle birlikte yapılan görüşmelerden sonra karar verilirse daha doğru olur diye düşünüyorum.

Daha önce Defterdarımıza gitmiştik. Sayın Defterdarımız biraz bu konuda sakin kalmıştı. Bizde bu durumdan toplum namına üzülmüştük. Bu sefer Valimize gittik.  Valimizde Defterdarımızı ve diğer kurum temsilcilerini çağırdı. Sayın Defterdarımız da herhalde konunun ciddi olduğunu ve önemseneceğini fark etti. Şuanda bir çalışma sürüyor. Umutsuz değilim. Biz memleketimiz için uğraşıyoruz. Sayın Valimizde konuyu ciddiye aldı. Kendisine teşekkür ediyorum.

DEVLETİ BELEDİYE, BELEDİYEYİ DE DEVLET OLARAK GÖRÜYORUM

Biz bir devletiz. Buraların 20-40 yıl kullanım hakkı bittikten sonra tekrar meclise geliyor. Bunu verdiğimiz zaman olay bitiyor, artık onların oluyor. Neden uğraşalım? Tapuyu da verdik mi sorun kalmıyor. Önemli olan Isparta’ya faydalı olsun. Ben devletimizi belediye, belediyeyi de devlet olarak gören bir insanım.

VERECEK ARSAMIZDA KALMADI!

Bizim devasa arsalarımız yok. Elimizde kalan birkaç parçayı ücretlendirmeyi istiyoruz. Yeniden arsa üretimimiz yok. Isparta’da hazine arazileri de yok. Onları devralıp veya bir miktar ücret karşılığında satın alıp, parselleyip, imarlaştırıp satma gibi bir şansımız yok. Birçok belediye bundan dolayı zengin oldu. Örnek olarak Adana’da bu uygulandı. Isparta’nın böyle bir şansı yok.’’

 

Bu haber 684 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...