AK Parti Kadın Kolları’ndan Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Uygulama Merkezi’ni ziyaret

6 Aralık 2013 14:53

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Tunçbilek ve yönetim kurulu üyeleri Dünya özürlüler günü münasebeti ile Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Uygulama Merkezi Müdürlüğünü ziyaret etti. Önceki gün saat 12:00'de yapılan ziyarette Gülsüm Tunçbilek ve Okul Müdürü Sedat Sarım bir süre görüştü. Görüşmede Okul Müdürü Sedat Sarım Okul öğrencilerinin durumu ve eğitimi noktasında kısa bir bilgi verdi.

Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Gülsüm Tunçbilek'te, "3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla sizleri ziyarete geldik. Yaptığınız bu hizmet ve eğitimin ne kadar önemli olduğunun bilinci içerisindeyiz. 11 yıllık iktidarları döneminde her alanda yapılan reform ile birlikte engelliler yararına yasalar çıkarıldığını dile getirdi.

Tunçbilek “Engelli vatandaşlarımız açısından reform niteliği taşıyan “evde bakım ücreti uygulamaya konuldu; çalışamayacak durumda olan ya da iş bulamayan engellilere bağlanan aylıkları ciddi oranlarda artırıldı.

Özel eğitim ihtiyacı olan tüm engelli vatandaşlarımız özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde ücretsiz yararlanması temin edildi.

 Kendi namına çalışan engellilere ve bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkânı sağlandı.

Engelli vatandaşlarımızın kamuda ve özel sektörde istihdamı sağlandı, bu yönde teşvikler uygulandı. Cumhuriyet tarihimizde bir ilk niteliği taşıyan özürlü memur seçme sınavı gerçekleştirildi.

 Sosyal Devlet İlkesini çok daha aktif, çok daha etkin bir şekilde işletmek suretiyle, yerel yönetimlerimizden vergi indirimlerine kadar, engelli kardeşlerimize hemen her alanda kolaylıklar sağlandı.

Tunçbilek, “engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, ihtiyaç ve taleplerini karşılamak, yaşamlarını daha iyi şartlarda ve başkalarına muhtaç olmadan sürdürmelerini sağlamak becerilerini geliştirmek, sosyal hayata uyumuna ilişkin hizmetleri sunmak, istihdamına katkıda bulunmak öncelikli görevlerimizdendir. Bu görevimizde en büyük desteğimiz, milli ve manevi değerlerine bağlı, dayanışma duygusuna sahip bir toplumun varlığıdır” mensubu bulunduğum AK Parti Hükümetimizde engelli vatandaşlarımızın ihtiyacı olabilecek olan her türlü yardımı yapmıştır. Dün olduğu gibi yarında engelli vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamlarını idame edebilmeleri için ne gerekiyorsa yapmaya devam edecektir"  dedi.

Ak Parti Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri öğrenciler için hazırlanmış olan hediye paketlerini de öğrencilere vererek okuldan ayrıldılar.

 

 

Bu haber 1316 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...