Atabey’de BAKA desteğiyle engelleri kaldıracak proje

6 Aralık 2013 14:54

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) desteklediği Isparta’nın Atabey İlçesi’nde Kaymakamlık tarafından yürütülen zihinsel ve bedensel engelli bireylerin at ve doğa sevgisiyle sosyalleştirilmesi, gelecekte benzer projelere ışık olacak veri tabanı oluşmasına da katkı sağlayacak projeyle ilgili bilgilendirme yapıldı. Zihinsel ve Bedensel Engelli Bireylerin At ve Doğa Sevgisi ile Sosyalleştirilmesi Projesi’nde özellikle bedensel ve zihinsel engelli 12-18 yaş aralığındaki bireylerin çevreye ait duyularının geliştiği, göz-el koordinasyonları ile ayırt edebilme yeteneklerinde artışlar kaydedildiği belirtildi. Engelli bireylerin at ile tanışma, dokunma, tımarlama, yem verme, doğa ile içiçe Ebru sanatı çalışmaları, Kısık Vadisi’nde safari etkinlikleri bulunan projede, AKUT ekibi de aktivitelerinin güvenli ve kontrollü olması için gönüllü olarak görev alıyor.

BAKA’nın 2012 Mali Destek Programı’ndan aldığı destekle Atabey Kaymakamlığı Proje Ekibi’nin yürüttüğü ‘Zihinsel ve Bedensel Engelli Bireylerin At ve Doğa Sevgisi ile Sosyalleştirilmesi Projesi’ndeki faaliyetler ve etkinlikler hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Dünya Engelliler Haftası’nda Atabey Kaymakamlığı Tek Atlı Binicilik Tesisleri’nde toplantıya, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Atabey Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Gönen Kaymakamı Adem Uslan, İslamköy Belediye Başkanı Zekeriyya Şataf, daire amirleri ile projede gönüllü çalışan AKUT ekibi katıldı.

BAKA’ya destekleri için teşekkür eden Atabey Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, projenin amacının zihinsel ve bedensel engelli bireylerin sosyalleştirilmeleri ve toplumla içiçe at ve doğa sevgisi ile yaşamlarını devam etmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OTEM), Isparta İş Eğitim Okulu ve Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) işbirliğinde sürdürülen projeyle ilgili Atabey Kaymakamlığı Proje Ekibi, zihinsel ve bedensel engelli bireyler için sürdürülen at ile tanışma, dokunma, tımarlama, yem verme, doğa ile iç içe yapılan ebru sanatı faaliyetleriyle ilgili sunum yaptı.

KOORDİNASYON VE YETENEK GELİŞİMİ

Proje ekibi, doğa, at ve binicilik sevgisini kazanmaları hedeflenen zihinsel ve bedensel engelli bireylerin projeyle çevreye ait duyularının geliştiği, göz-el koordinasyonları ile ayırt edebilme yeteneklerinde gelişmeler kaydedildiğini söyledi. Atabey Kaymakamlığı Proje Ekibi, proje süresince yapılacak olan faaliyet sayısı, proje kapsamında eğitim alan bireylerin sayısı, raporlar, istatistiki analiz sonuçlarıyla oluşturulacak veri bankasının da ilgili kurum ve kuruluşlar için önemli kaynak olacağına dikkat çekti.

Proje aktivitelerinin güvenli ve kontrollü olması için gönüllü destek veren AKUT’un da tanıtım filminin izlenmesinin ardından BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Atabey Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Gönen Kaymakamı Adem Uslan, Tek Atlı Binicilik Tesisleri’ndeki engelli çocukların ebru sanatı uygulaması yaptıkları atölyeler ile AKUT ekibinin ekipmanlarının bulunduğu çadırları da gezdi.

 

 

Bu haber 672 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...