CHP Meclis adayları için ön seçime gidiyor

6 Aralık 2013 15:05

CHP, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi aday adayları için 14 Aralık cumartesi günü ön seçime gidiyor. Saat 10.00-14.00 saatleri arasında yapılacak olan seçimde meclis adayları belirlenecek ve sıralamaları belli olacak. Dün de aday adayları partide kendini tanıttı ve üyelerden oy istedi.

2014 yerel seçimlerine ara vermeden hazırlanan CHP, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi adaylarını belirlemeye çalışıyor. 14 Aralık cumartesi günü gerçekleştirilecek olan ön seçimde hem adaylar belirlenecek hem de sıralamaları belli olacak. Bu anlamda CHP dün aday tanıtım toplantısı düzenledi.

BAZI ARKADAŞLARIMIZDAN

ÇİRKİN ŞEYLER DUYUYORUZ

Bazı partililerden ‘AKP’nin adayı şu olsa ne olur bu olsa ne olur’ gibi çirkin şeyler duyduğunu ifade eden CHP Merkez İlçe Başkanı Senai Demirkol, ‘’Adayımız Lütfü Çakmakçı ve kendisiyle meydanlara inmeye başladık, çalışıyoruz. Ama bazı arkadaşlarımızdan çok olumsuz, çirkin şeyler duyuyoruz. ‘Şu parti mi, bu parti mi kazanır? Bunun adayı şu olursa ne olur?’ deniyor. Her şeyi bir tarafa bırakalım AKP’nin adayı Ahmet olmuş, Mehmet olmuş bizim için hiç fark etmez, biz adayımızı çıkarmışız, çok kaliteli bir adayımız olan Prof. Çakmakçı ile yolumuza devam ediyoruz. Biz bu seçimi kazanacağız. Herkes hep bir ağızdan bunu söylemeliyiz’’ dedi.

SEÇİMİ KAZANMANIN BİR YOLU DA SANDIĞA SAHİP ÇIKMAK

Öte yandan seçim zamanı sandıkta görev alacak görevlilere de seslenen Demirkol, ‘’Seçimi kazanmanın bir yolu da sandıklara sahip çıkmaktan geçiyor. Biz yaklaşık bir yıldır sandıklar üzerinde çalışma yapıyoruz. Her gün listeleri değiştirerek, her sandığa 2 kişiyi yazmaya özen gösteriyoruz. Herkese bir kart gönderilecek. O kartlarla sandık görevliliği yapılacak. Ayrıca çevre ve okul sorumlularımız olacak. Bu sandıklara seçimlerde mutlaka sahip çıkmalıyız.

Belediye Meclis üyeliği için merkez ilçeye resmi olarak müracaat eden aday adayı sayımız 16. Dosyası eksik olan 7 kişi var. Bunlar dosyalarını henüz tamamlamadılar. 14 Aralık Cumartesi gününe kadar şartları yerine getirmeyen arkadaşlarımız maalesef ön seçime katılamayacaklar. İl Genel Meclis aday adaylığı için 3 arkadaşımız şartları yerine getirerek resmi başvuru yaptı. Bir arkadaşımız daha var ama henüz dosyasını tamamlamadı.  Merkez ilçe yönetimi olarak kimseye karşı önyargı ve art niyetimiz yok’’ şeklinde konuştu.

KEMİK OYLARIMIZ SEÇİMİ KAZANMAYA YETERLİ DEĞİL

Öte yandan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, CHP’nin iktidar olması için partinin kemik ve banko oylarının yeterli olmadığını belirtti. Yüzde 20-25 arasında kendi oylarının bulunduğunu dile getiren Şenol, ‘’Bu oyun yüzde 30-40’lara çıkması gerekiyor. Çıkması için de başta merkez sağ oylar, diğer partilerin tabanları, büyükşehirlerde AKP’ye oy vermiş yoksul kitlelerin eski gecekondu oylarının tekrar kazanılması gerekmektir. Bunun için CHP hem genelde hem de yerel de ne yapacağını iyi anlatmak zorunda. Parti içi çekişmeler,  klasik ideolojik çizgisi dışında başka şeylerle uğraşmak gibi politikalar artık bizim işimiz değil. En önemli çalışmamızda bizim 6 okumuzda olan halkçılıktır. CHP, artık halktan kopuk bir parti görünümünden uzaklaşmıştır.  Yol ve ışık göründü. CHP’lilere düşen iktidar yolunda sadece çalışmak. Isparta İl Örgütü olarak yaptığımız çalışmalarda hep üyeyi temel aldık. Üyenin fikirlerini önemsedik. Bunun yanında şeffaf politikalarımızı halka açıkladık. Bizim saklımız ve gizlimiz yok. Üyesinden gizli işler yapan yönetim, karanlık işler çeviriyordur. Aktif seçim çalışması 1 Ocak itibariyle başlayacak. İnşallah Ispartalı halkımızın da bizi kabul etmesiyle Isparta Belediyesi’ni halkçı belediyecilik uygulamalarıyla buluşturacağız’’ diye konuştu.

ZAMAN ALTINSA, ISPARTA ÇOK

DAHA DEĞERLİ BİR MÜCEVHER

Bu arada CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı ise bu şehrin sahiplerine sahip çıkmak, yardım etmek zorunda olduklarını bildirdi. Bunun için böbürlenmeyeceklerini dile getiren Çakmakçı, şunları söyledi; ‘’Hem zaten yasa bunu emrediyor, hem de Ispartalılara sahip çıkmak bizim için borçtur. Her borç gibi, her yiğit gibi, bu borç kamçımız olacaktır.

Değerli hemşerilerim, ben sözün namus olduğunu kabul eden ve verdiğim sözün sonuna kadar arkasında olan bir Ispartalıyım. Önce yüce Allah’ın takdiri ve hemşerilerimin teveccühü ile belediye başkanlığını kazanacağım. İşte o gün bu borcu ödemenin ve sözleri tutmanın günü olacak, bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

KATILIMCI VE YENİLİKÇİ BELEDİYECİLİĞİ ISPARTA’DA GELİŞTİRECEĞİZ

Kalkınan, gelişen Isparta’yı hep birlikte, tüm Isparta halkı ile inşa edeceğiz. Katılımcılık, hesap verilebilirlik, bireyin hakkını kendi hakkından önde gören belediyecilik anlayışını egemen kılacağız. Antalya’da, Eskişehir’de olduğu gibi katılımcı ve yenilikçi belediyeciliği Isparta’da geliştireceğiz. Halkın kendi şehrinin üzerinde söz hakkı olacağı mahalle meclislerini oluşturup, muhtarlarla beraber kararlarda halkı paydaş yapacağız.

Hemşerilerimizin iş ve aş sorunlarına çözümler üreteceğiz. Olgun gençler bir başka anlatımla yaşlılar, kadınlar, çocuklar ve gençlerimize özgü projelerimizi hayata geçirerek daha zengin, zenginliği asıl sahibi halkla paylaşan belediyecilik anlayışını egemen kılacağız.

Meydanı kısıtlı ve olmayan şehir anlayışından meydanları olan Isparta’yı halkımızla beraber oluşturacağız.

HEBA EDİLEN BU ŞEHRİ KISA SÜREDE MARKA ŞEHİR HALİNE GETİRECEĞİZ

Belediyeciliği yol, su, kaldırım ve kanalizasyon anlayışından çıkararak kültürel ve sosyal değişimin, gelişimin, yenileşme, refah ve huzurun esas alındığı bir şehir inşa edeceğiz. Yıllardır çare bulunamayan trafik sorununu kısa sürede çözeceğiz. Değerlendirilemeyen, heba edilen bu şehri kısa sürede marka şehir haline getireceğiz. Projelerimiz hazır, yasal sürecin başlamasıyla bunları teker teker halkımızla paylaşacak olmanın heyecanı içindeyim.

Yılmadan ve zaman geçirmeden çalışacağız, zamanın altın olduğu gerçeğinden hareket edeceğiz. Zaman altınsa, Isparta çok daha değerli bir mücevher. Değerli Ispartalılar, sizin kıymetinizi ise kelimelerle ifade etmek mümkün değil, kelimeler yetersiz kalıyor. siz de kendi kıymetinizi bilin ve hepimizin mirası güzel Isparta’ya sahip çıkın. Çünkü şimdi Isparta ve Ispartalının zamanı.’’

 

Bu haber 936 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...