SDÜ’de “Proje Hazırlama Eğitimi” başladı

7 Aralık 2013 12:39

TUBİTAK BİDEB tarafından “2237- Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı” kapsamında desteklenen Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Temel Bilimlerde Bilimsel Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi” Barida Otel’de gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü ve SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Dikmen, 17 farklı üniversiteden katılımcının bulunduğu etkinlik kapsamında fizik, kimya ve matematik alanında proje eğitimi verileceğini belirterek “Projenin ana hedefi, proje fikriyle gelen katılımcıya fikrini projeye dönüştürmesini sağlamak, elinde bir taslak projeyle gelen katılımcıya ise taslakları üzerinde çalışarak düzeltme imkanı vermektir.” dedi.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Kayacan ise bu tür etkinliklerin, ülkenin gelişmesinde önemli rol oynayan temel bilimlerin, daha güçlü ve daha etkin projelere imza atmasına vesile olacağını söyledi. Bilimin aslında temel bilimlerin üzerine kurulu olduğunu dile getiren Kayacan, SDÜ’nün proje yazma, yürütme ve uygulama teşvikleriyle Türkiye’de örnek gösterilen bir üniversite olduğunu ifade etti.

Temel Bilimlerde Bilimsel Araştırma Projesi Hazırlama Eğitiminin SDÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi de, SDÜ’nün proje konusunda büyük hassasiyet gösterdiğini ve bu tür etkinliklerin uluslararası katılımla yapılması gerektiğini söyledi.

 

 

 

Bu haber 612 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...