Teknoloji Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı yapıldı

7 Aralık 2013 12:41

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi 2013- 2014 Akademik Kurul Toplantısı, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Kayacan ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek, fakültenin akademik-idari ve fiziki yapılanması hakkında bilgiler verdi. Teknoloji fakültelerinin ülkemizdeki mesleki ve teknik eğitimin güçlendirilmesi amacıyla kurulduğunu söyleyen İpek, diğer mühendislik fakültelerinden ayrılarak yapılandırılan teknoloji fakültelerinin üç farklı özelliğini şöyle açıkladı: “Birincisi, teknoloji fakülteleri olabildiğince anabilim dalı seviyesinde eğitim vermektedirler. Böylece sektörün alanında uzmanlaşmış mühendis ihtiyacı daha çabuk karşılanacaktır. İkincisi, öğrenciler yaz stajından farklı olarak, 8 yarıyıllık mühendislik eğitiminin 6. veya 7. yarıyılını sektöründe lider, örnek, yönlendirici, Ar-Ge ve eğitim altyapılarını oluşturmuş firmalarda “işyeri eğitimi” adı altında, müfredatı planlanmış bir program ile geçireceklerdir. İşyeri eğitiminin, öğrencilerin mezun olmadan sektörü, yapacakları işleri ve iş ortamlarını tanımalarını sağlayacağı, ayrıca, uzmanlaşacakları alanlara karar vermelerinde yardımcı olacağı düşünülmektedir. Üçüncüsü ise her bölümün kontenjanının yarısı MTOK(Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları) mezunlarından Teknoloji Fakültesinde eğitim görmek isteyen öğrenciler için ayrılmaktadır.”

Dünyada faaliyet gösteren her birey, her örgüt ve her üniversitenin son yıllarda değişen dünya dinamiklerini dikkate alarak yeniliğe ayak uydurması gerektiğini belirten SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da her teknolojinin kendi toplumsal örgütlenmelerini meydana getirdiğini vurguladı. Ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmesi için nanoteknolojiye ve bilişimin getirdiği yeni yapılanmalara ihtiyacı olduğunu dile getiren İbicioğlu, “Bu hedeflere ulaşmadaki işlevleri yerine getirecek olanlardan bir tanesi de üniversitelerdir. Üniversiteler, gökteki yıldızlar gibidir. Toplumlar ona bakarak kendilerine yön ve yol verirler. Üniversitelerin kendilerini üniversal anlamda konumlandırıp küresel oluşumlara göre insan yetiştirmesi gerekiyor. Ülkelerin gelişmeleri ve ihraçlarının artabilmesi açısından Ar-Ge laboratuvarlarının ve akademiya camiasının çok etkin çalışması gerekiyor. Bu etkinliği yakalayamayıp ürettiğimiz bilgileri piyasaya uygulayamadığımız, sanayinin veya sektörlerin talebine dönük olarak yeni teknolojik tasarımları ortaya çıkaramadığımız takdirde dünya ekonomisi içerisinde yerimizi alamayız.” dedi.

Ürettiği projeler, girişimcilik ve inovasyon uygulamaları ile birincilik ödülüne layık görülen SDÜ’nün başarısına katkıda bulunanlara da teşekkür eden Rektör İbicioğlu, konuşmasının devamında SDÜ’de yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

 

Bu haber 727 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...