Eğirdir’in tarihi ve kültürel değerlerini sanatla buluşturacaklar

7 Aralık 2013 12:54

Eğirdir Belediyesi’nin katkı ve destekleriyle Zabıta Müdürlüğü binasında çini kursu veren Sibel Kocaadam ve kursiyerlerden Ümmühan Erdoğan ve Yasemin Kartal birlikte Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e yer konusunda destek vermesi ve malzeme alımı konusunda da destek vereceğini söylemesinden dolayı mutluluklarını belirten çini hocası ve kursiyerleri Eğirdir’in tarihi ve kültürel değerlerini sanatla buluşturacaklarının sözünü verdiler.

Başkan Özmeral’i yapılanları yerinde incelemek için çalışma yapıldığı Zabıta Müdürlüğü binasına davet eden çini kursu öğretmeni Sibel Kocaadam, yanında getirdiği örnek çalışmaları gösterdi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, yapılan her çalışmanın sonucunda güzel eserlerin ortaya çıkacağına inandığını söyleyerek, “Yaptığınız çini çalışmalarında hepinize başarılar diliyorum. Daha önce Belediyemizin destekleriyle Göktaş Mahallemizde Sibel Kocaadam hocamızla birlikte yine çini kursu düzenlenmişti. Bu kursun daha da yaygınlaştırılmasını istemiştim. Şimdi de Belediyemize ait binada kurslarımız devam ediyor. Buna çok sevindim. Elma ve Kemerli Minaremiz  için çalışma yapılmasını istemiştim. Çalışmaların numunelerini görmek şahsımı çok mutlu etti. Çini çalışmalarımızı hep birlikte geliştireceğiz. Belediye olarak yardımlarımız ve desteklerimiz devam edecektir” dedi.

Kursiyerlerden Yasemin Kartal, çini kursuna gitmekten dolayı sevincini Başkan Özmeral ile paylaşarak, “Başkanım evde oturup hiçbir iş yapmamaktansa, kursa gelip faydalı işler ortaya koymak daha güzel. Hem bir iş öğrenmiş oluyoruz, hem de yaptığımız işlerle ailelerimize gelir temin edebiliriziz. Sizin katkılarınızla daha güzel işler yapacağımıza hepimiz inanıyoruz” dedi.

Başkan Özmeral çini çalışmalarını yerinde görmek için ziyarette bulunacağını ifade etti.

 

Bu haber 1438 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...