Çakan Rektör İbicioğlu’na sahip çıktı

7 Aralık 2013 13:00

Saadet Partisi (SP) Belediye Başkan adayı Süleyman Çakan, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicoğlu’nun kampus içine yapacağı yeni yaşam alanı konusunda haklı olduğunu buradaki zafiyetin yerel yönetimlerden kaynaklandığını ileri sürdü.,

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicoğlu, üniversitenin cazibesinin artırmak amacıyla yeni bir yurt ile yaşam alanı yapılacağını duyurmuş ancak buna hem destek veren hem de eleştiren olmuştu. Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren SP Belediye Başkan adayı Süleyman Çakan, İbicioğlu’na sahip çıktı.

YEREL YÖNETİM BAŞARILI OLSAYDI

ÜNİVERSİTE BÖYLE BİR ŞEYE KALKIŞMAZDI

Şehrin üniversite gençliğinin ihtiyaçlarını çözmesi gerektiğini savunan Çakan, “Yerel yönetim başarılı bir yerel yönetim olsaydı bugün 60 bin kişilik üniversite gençliğinin sosyal olarak şehre hem katkısını sağlayabilir hem de onların barınma sorununu çözebilirdi. Eğer olsaydı üniversite böyle bir şeye ihtiyaç duyar mıydı? Ya da böyle bir şeye kalkışsa itibar eden olur muydu?  Burada yerel yönetim zafiyeti var. Eğer başarılı bir yerel yönetim yapsaydık, iyi bir şehircilik uygulasaydık, şehrin dinamiklerini ve ihtiyaçlarını doğru tespit olsaydık ve altyapıyı yapsaydık, üniversite bugün böyle bir şeye kalkışamazdı. Çünkü bu rağbet görmez. Ama bir eksikliği gördüler ve kendileri çözmek istiyorlarsa o bir görüştür. Ancak ben yerel yönetimde olduğum zaman böyle bir şeye ihtiyaç duyurtmam” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 614 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...