´“Belediyeyi aldığımızda ilk işimiz ‘Rüşveti alan da veren de mel’undur’ levhasını asmak olacak”

7 Aralık 2013 13:04

Saadet Parti İl Başkanı Cevat Gençay ile Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan dün sabah gazetecilerle bir araya geldi. Gençay, son dönem belediyelerde 1521 tane yolsuzluk yapıldığını ve bunun çoğunun AKP’ye ait olduğunu ileri sürdü. Çakan ise ince bir mesaj vererek “Bizim belediyecilik anlayışımıza Isparta şahit olmadı. Zaten şahit olsaydı başka bir arayış içerisine hiç girmezdi” dedi.

Isparta’da bugüne kadar belediyeyi hiç alamayan Saadet Partisi (SP), bunu 2014 yerel seçimlerinde başarmak istiyor. Dün SP İl Başkanı Cevat Gençay ile Belediye Başkan adayı Süleyman Çakan ortak bir basın toplantısı düzenledi.

“AK MASANIN SON SEÇİMDE ISPARTA’YI

NE HALE GETİRDİĞİNİ GÖRDÜK!”

Isparta’nın bugüne kadar milli görüş belediyeciliğini hiç görmediğini belirten Gençay, “Refah Partisi zamanında milli görüş olarak belediyeciliğe yeni bir anlayış getirdik. Köhnemiş olan belediyeciliği Türkiye’de halka hizmet haline getirdik. O gün yaptığımız hizmetler bugün halen konuşuluyor. Bu belediyecilik hizmetlerinde ekmek fabrikaları kurduk, iftar çadırları açtık, düşkünler yurtları açtık, beyaz masalar kurduk. Bizden sonra gelen arkadaşlar örneğin iftar çadırlarını öyle bir hale getirdiler ki, fakir, fukaraya değil Ramazan eğlenceleri yapılan çadırlar haline getirdiler. Beyaz masalar kurmuştuk, belediye bu masalar vasıtasıyla insanlara hizmet veriyordu. Ama bunları ak masalara çevirdiler. Ak masanın en son seçimde Isparta’yı ne hale getirdiğini gördük” dedi.

İLK İŞİMİZ BU TABELAYI BELEDİYEYE ASMAK OLACAK

Öte yandan Isparta’da belediyeyi aldıklarında ilk işlerinin tabela asmak olduğunu ifade eden Gençay, şöyle devam etti; “Rüşveti alan da veren de mel’undur’ levhasını belediyenin kapısına asacağız. Bu yazıyı biz Refah Partisi döneminde asmıştık. Daha sonra gelenler bu yazıları çıkardılar. Bizim belediyecilik dönemimizde asla yolsuzluklar olmadı ve belediye başkanı hakkında bu konuda soruşturmalar açılmamıştı. Ama son dönem seçilenlerde Türkiye’de belediyelerde 1521 tane yolsuzluk yapılmış. Bunun 599 tanesi AKP’nin, 454 tanesi CHP’nin, 232 tanesi MHP’nin, 96 tanesi de BDP’nindir. Saadet Partisi bu rakamların içinde yoktur.

BELEDİYEMİZ ZENGİN AMA ADİL BİR DÜZEN YOK

Biz SP olarak belediye başkan adayımızla birlikte Isparta’ya adil bir düzen getireceğiz. Yoksa bundan önce olduğu gibi bir seçilen belediye başkanı ikinci dönem hazırda bekliyor, bir dönem sonra ben geleyim diyor. En güzel örneği Çarşamba Pazarı’na bakalım. Karşımızda duruyor ve 200 bin Ispartalı onu her gün görüyor. Başlayalı 20 yıl olmuş, belediye başkanımız da 10 yıl iktidarda durdu ama bina demode olmasına rağmen halen açılamadı. Isparta’nın geçmiş partilerinin ve belediye başkanlarının göstergesi odur. Onun için yeni bir anlayış ve bakışla Isparta’ya yeni güzellikler getireceğiz. Bizim projelerimiz asfalt dökelim, çöp toplayalım, borçları ödeyelim projeleri asla değil. Projelerimizi Ocak ayında açıklayacağız. Bunlar Isparta’ya dıştan katkı sağlayacak projeler. Yoksa diğer hizmetler belediye başkanı olmasa da yapılır.”

“ISPARTA SİYASETTE DE GERİ KALMIŞ!”

Öte yandan Belediye Başkan adayı Süleyman Çakan ise Isparta’da siyasi havanın daha yeni yeni yerine oturduğunu ancak çevre illere bakıldığında büyük bir rekabet içerisinde olduklarını belirtti. Isparta’nın bu rekabette çok geri kaldığını dile getiren Çakan, “Isparta’nın problemi gibi gördüğümüz 2 temel şey var. Bunlardan bir tanesi bugüne kadar yönetime gelenlerin zihniyeti ve yönetim anlayışları. İkinci ise Isparta’nın arzu ettiği gelişmişlik seviyesine ulaşamamış olması. Tabi bu seviyeye ulaşamamasının sebebi birinci madde olan zihniyet farkı. Isparta’da barış ve huzurun siyasetini yapamamışız. Siyasi partiler yönetime geldikleri zaman ya onları yönetime getirenlerle içli dışlı olmuşlar, ya partizan davranılmış ya da şahsi davranılmış. Hizmet kendilerini oraya taşıyan kesimde kalmış, başka yerlere gitmemiş. Bütün kurumlarla yerel yönetim itilaf halinde” dedi.

BİZİM BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZA ISPARTA ŞAHİT OLMADI

Isparta’nın SP’nin belediyecilik anlayışına hiç şahit olmadığını ifade eden Çakan, “Zaten şahit olsaydı başka bir arayış içerisine hiç girmezdi. Dizayn ettiğiniz şehir bu toplumun kendi kültürünü yaşayabileceği, mekânsal altyapıyı hazırlamalı. Siz bir şehir ve bir imar politikası izliyorsunuz, yaptıklarınızla bu şehir kendine özgü özelliklerini kaybediyor” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 839 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...