Belediye zarara uğramasın diye satışları ertelendi

7 Aralık 2013 13:07

Belediye mülkiyetinde bulunan galericiler sitesindeki 5 adet işyerinin satışında Encümene yetki verilmesi gelecek aya ertelendi. Meclis Üyeleri satışın aciliyetinin bulunmaması ve işyerlerinin ileride değerlerinin artacağını belirtmesi üzerine oy çoğunluğuyla gelecek aya ertelendi.

Belediye Meclisi 2013 yılının son oturumunu dün Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Başkanlığında gerçekleştirildi.

CENAZELER NEDENİYLE ARA VERİLDİ

14.00’da başlayan meclis dün cenazelerin olması nedeniyle 1 saat ertelemeli başladı. İmar planı tadilatlarının ve tahsislerin görüşüldüğü mecliste ilginç anlar yaşandı. Galericiler sitesindeki belediye mülkiyetinde bulunan dükkânların encümene yetki verilerek satışı konusu meclis üyelerinin tartışmalarına sahne oldu. Çoğu meclis üyesi bu satışın değer kaybı nedeniyle belediyeyi zarara uğratacağını satılacaksa bile ilerleyen zamanlarda satılmasını istedi.

BELEDİYENİN AVANTAJINI DÜŞÜNÜYORUZ

Meclis Üyesi Nuri Selçuk, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a ‘’Bu satışla belediye değer kaybına uğramayacak mı?’’ sorusunu yöneltti. Yetkiyi encümene vermede aceleci davranılmaması gerektiğine değinen Selçuk, ‘’Belediyemizi zarara uğratmayalım. Acil ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Belediyenin avantajını düşünüyoruz. Bunu oylamayalım. Ertelemeyi öneriyorum. Meclisimizin uhdesindendir. Belediye sıkıntıya girerse acil toplanır karar alırız. Konu çok olgunlaşmış değil’’ dedi.

BELKİ BİRİ SATILABİLİR

Öte yandan Başkan Günaydın, ‘’Önümüzdeki haftalar içinde biri belki satabilir. Sonra değerleneceği zaman diğerleri de satılabilir. Bu hafta taşınmalar başlayacak. Eksik kalmadı. Ağaçlandırması da yapıldı. Belediyenin acelesi olsa 45 gün yine beklemek zorundayız’’ diye cevap verdi.

SANKİ HEPSİ YARIN SATILACAKMIŞ

GİBİ DAVRANIYORSUNUZ!

Diğer taraftan Meclis Üyesi Orhan Eren, erteleme isteyen meclis üyelerine tepki gösterdi. Eren, ‘’Encümene yetki verilirse ne olur? Sanki encümen yarın hepsini satacak. İhtiyaç olursa satılacak’’ şeklinde konuştu.

ENCÜMENE GÜVENSİZLİK OLARAK DEĞERLENDİRİLMEMELİ

Son olarak Meclis Üyesi Metin Çelik, ‘’Bugün olmuş yarın olmuş önemli değil. Mecliste bir teklif var. Polemiğe gerek yok. Belediyenin mülkü sonuçta. Meclis üyelerinin düşünceleri önemli. Galericiler taşınsın bekleyelim. O zaman hareketlilik olabilir. Encümene güvensizlik olarak değerlendirilmesin. Başkan olarak oylamadan geri çekebilirsiniz’’ dedi.

MADDE GERİ ÇEKİLDİ ALKIŞ KOPTU

Bu arada Belediye Başkanı Günaydın, maddeyi geri çekti. Madde gelecek aya ertelenince Mecliste alkışlar yükseldi.

 

Bu haber 640 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...