Eğirdir’de Çini Kursu

9 Aralık 2013 14:51

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Zabıta Müdürlüğü binasında çini sanatıyla uğraşan bayanları ziyaret etti. El emeklerine her zaman kıymet verdiğini söyleyen Başkan Özmeral, çini sanatını icra eden bayanlarla birlikte çini işledi.

Çini kursu veren Sibel Kocaadam ve kursiyerlerle uzun süre sohbet eden Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral bir birinden güzel el emeklerini inceledi.

25’e yakın kursiyer haftada 4 gün devam eden kursta, birbirinden güzel çini işlemeleri yapıyorlar.

Çini kursu hocası Sibel Kocaadam, birçok yerde bu işle uğraşanlar evlerine ekmek parası götürebiliyor. Zamanla buradaki kursiyerlerimiz de Belediye Başkanımızın destek ve katkılarıyla, işi tam öğrendiklerinde el emeklerini satarak para kazanacaklardır” dedi.

Çini kursuna gelen bayanlar, Zabıta Müdürlüğü binasında güzel bir mekânın kendilerine kurs için verilmesinden dolayı Başkan Özmeral’e teşekkürlerini belirttiler.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, el emeklerinin her zaman kıymetli olduğunu belirterek, “Sizler burada vakitlerinizi çok güzel bir şekilde değerlendiriyorsunuz. Çalışan he zaman çalışmayandan üstündür. İşlediğiniz çiniler, verdiğiniz emeklerle şekil kazanıyor. Çok güzel eserler meydana getirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Çini kursumuza desteklerimiz ve katkılarımız fazlasıyla devam edecektir. Yeter ki sizler, çalışmak isteyin, çaba sarfedin. Belediye olarak bizler de size her zaman destek olalım. Meydana getirdiğiniz bu güzel eserlerinizi isterseniz bu binada satışa sunabilirsiniz.” dedi.

Başkan Özmeral, çini kursu hocası Sibel Kocaadam ve kursiyerlerle ileriye dönük olarak ilçenin tanıtımı maksadıyla da çalışmaların yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu. 

 

Bu haber 961 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...