II. Ulusal Platin Elma Ödül Töreni 22 Aralık’ta

9 Aralık 2013 14:53

18 Aralık 2012 tarihinde birincisi gerçekleştirilen Ulusal Platin Elma Ödül Töreninin ikincisi, 22 Aralık 2013 tarihinde Isparta Barida Otel’de gerçekleştirilecek.

15 farklı kategoride Üniversitelerde ve Araştırma Enstitülerinde görev yapan akademisyenlerden oluşan jüri üyeleri tarafından ödül almaya hak kazananların belirlenmesi çalışmalarının devam ettiğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de elma yetiştiriciliğin bugüne kadar gelişiminde emeği geçenlerin hatırlanması, elma sanayisinin mevcut durumu, çiftçi organizasyonlarının üretim yapan üreticilere yapmış olduğu hizmetlerin görülmesi, elma yetiştiren bölgelerin durumu, bölgelerin artıları ve eksilerinin öğrenilmesi, bölge istişarelerinin sağlanmasının yanında ülkemizde elma yetiştiriciliğinin ve tanıtımının elma sektöründe gerçekleşen modern atılımların kamuoyuna aktarılabilmesi, elma tarımıyla a’dan z’ye ilgilenen kadın çiftçilerimizin de ön plana çıkarılması, elmacılığın ülke çapında tanınması maksadıyla Eğirdir Platin Elma Derneği kurulmuştur.

Derneğin kuruluş amaçları arasında bölgemizin elma yetiştiriciliğinde gerek rekolte bakımından gerekse kalite bakımından ülkemizin coğrafi açıdan en önde gelen bölgesi olduğunun ülke çapında duyurulması, anlatılması, açısından bir takım aktivasyonların yapılması planlanmış ve  18 Aralık 2012 tarihinde 1. Ulusal Platin Elma Ödül Töreni gerçekleştirilmiştir. Törende önceden belirlenmiş olan 10 adet Kategorinin birincileri, çeşitli Üniversitelerde ve Araştırma Enstitülerinde görev yapan akademisyenlerden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirilmiş, birincileri seçilmiş ve ödülleri verilmiştir.

Bu yıl da aynı amaç ve düşüncelerle 15 farklı kategoride Üniversitelerde ve Araştırma Enstitülerinde görev yapan akademisyenlerden oluşan jüri üyeleri tarafından ödül almaya hak kazananların belirlenmesi çalışmaları devam etmektedir.

Kategorilerinde birinci olan yarışmacılara ödüllerinin taktim edileceği 2. Ulusal Platin Elma Ödül Töreni 22 Aralık 2013 tarihinde Isparta Barida Otel’de gerçekleştirilecek olup ödül gecesi TGRT kanalı tarafından canlı olarak yayınlanacaktır”.

Bu haber 736 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...