Belediye Encümeni SDÜ’nün Yaşam Merkezi Projesini VETO etti !

9 Aralık 2013 14:59

SDÜ yönetiminin sessiz-sedasız 35 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile ihaleye çıktığı Yaşam Merkezi Projesi, Isparta Belediyesi Encümeni'nden döndü. 2 bin öğrencilik apart, işyerleri, sosyal alanlar ve birçok ticari amaçlı tesisin bulunduğu proje için gerekli olan 'üst kullanım hakkı' Belediye Encümeni'nce uygun görülmedi. Günaydın başkanlığındaki Encümen, 3 gün konuyu değerlendirdikten sonra şehir esnafına zarar vereceği düşüncesiyle talebi reddetti.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nin şehirde fırtınalar koparılması neden olan projesi Belediye'den geçmedi. Başta Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere yurt ve apart işletmecileri ile hizmet sektöründe faaliyet gösteren esnafların ayaklanmasına neden olan Yaşam Merkezi Projesi için gereken üst kullanım hakkı talebi uygun görülmedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın başkanlığında 3 siyasi temsilci ve 3 kamu görevlisinden oluşan Belediye Encümeni, SDÜ içerisine yapılması planlanan Yaşam Merkezi Projesi için gereken 'üst kullanım hakkı' talebini salı gününden itibaren detaylıca değerlendirdi. Encümenin siyasi temsilcilerinin şiddetle karşı çıktığı projenin şehir esnafına zarar vereceği ve imar kanunu hükümlerine aykırı olduğu düşüncesiyle reddedilmesi 3 günkü oturumda kararlaştırıldı. Encümen ret kararı ile birlikte gerekçelerini SDÜ yönetimine sunacak.

SDÜ Yerleşkesinde 2 bin öğrencilik apart, işyerleri, sosyal donatı alanları ve diğer ticari amaçlı tesisler için geliştirilen Yaşam Merkezi Projesi'nin irtifa hakkı ihalesi daha önce yapılmıştı. SKS tarafından yapılan ihale sonucunda irtifa hakkı ihalesini Konya merkezli bir firma kazanmıştı.

İhalenin duyulmasından sonra yurt ve apart ile hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ayaklanmış ve ITSO'yu ziyaret etmişti. Esnafların sorunlarını dinleyen ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de ihalenin yapılış şekli ve projeye ilişkin eleştirilerini gündeme getirmiş, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'un bu kararını yeniden değerlendirmeye davet etmişti. Yurt ve apart işletmecileri Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile Vali Vahdettin Özkan'ı da ziyaret edip, şikayetlerini iletmişti.

ITSO Meclis Üyesi ve yurt sektörü temsilcisi Arif Ünal, ihalenin yasalara aykırı olduğunu iddia ederek Cumhurbaşkanlığı, YÖK, Sayıştay, Kamu Denetçiliği gibi kurumlara dilekçe göndermişti.

 

Bu haber 842 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...