Karaağaç Mahallesi sakinlerinden Başkan Günaydın’a teşekkür

10 Aralık 2013 15:16

Isparta Belediyesi, yağışlarda etkilenen ve çevre esnafın dükkânlarını su basan Karaağaç Mahallesi Meydanlığında altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmasını tamamladı. Fen İşleri Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce ortaklaşa yapılan çalışmalarda, yol 60 yıl önceki kırmızı koduna döndürüldü. Kırmızı koda dönüştürülmesi için yolda yapılan çalışmalarda 5 kat üst üste yapılmış malzeme ile karşılaşıldı. Yolda mevcut Arnavut taşları kaldırılırken, altından asfalt, dolgu, asfalt ve yine eski Arnavut küp taşlarıyla karşılaşıldı. Tüm bu katmanlar tek tek kaldırılırken, yolda başta yağmur suyu olmak üzere, tüm altyapı eksiklikleri ile birlikte doğalgaz hattı ve diğer kurumların altyapıları da yapıldı.

Çalışmaları yerinde inceleyen ve Karaağaç Mahallesi halkına yolun hayırlı olması dileklerinde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çok uğraş gerektiren bir yolun daha başarıyla tamamlandığını söyledi.

Şehirde bugüne kadar yapılan çalışmalarda hep şehir kodunun göz ardı edildiğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Yolumuzda hiç yağmur suyu hattı ve altyapı bulunmuyordu. Bu mahallemiz Cumhuriyet tarihi ile eşdeğer bir yer. Yolumuz üzerinde bulunan meydanlıktaki dükkânlarımızı ve yol boyundaki evlerimizi en ufak bir yağışta su basıyordu. Bu sorunu ‘kökten çözelim’ dedik. Halkımızın isteği doğrultusunda Arnavut taşlarımızı kaldırdık, vatandaşlarımız yürümekte zorlanıyordu. Bunları çözdük, yolumuzun kırmızı kodunu elde ettik ve 40-50 yıl önceki haline getirdik. Bundan sonra yağmur suyu ızgaraları da açılacak.35 litreyağmur da yağsa burada su baskını yaşanmayacak. Biz şehrimizi medeni bir hale getirmezsek, insanlarımızda medeni bir şekilde kullanamaz. Başta Karaağaç Mahallemiz olmak üzere Isparta’mıza bu çalışmalar hayırlı olsun” dedi.

Karaağaç Mahallesi Muhtarı Bilal Yılmazer de, eskiden bu yolda bulunan işyerleri ve evlerin su baskınlarına maruz kaldığını, ancak yapılan çalışmalarla bunun giderildiğini, yine aynı anda doğalgaz başta olmak üzere tüm altyapı eksikliklerinin de tamamlandığını kaydetti. Yılmazer, “Belediye Başkanımıza ve ekibine yapmış olduğu çalışmalarından dolayı mahallem ve şahsım adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Yusuf Ziya Günaydın’ın belediye başkanlığı döneminde Isparta’ya çok süper işlerin yapıldığını dile getiren Karaağaç Mahallesi sakinlerinden Selahattin Marulcu ise, “Isparta’nın geneline çok güzel işler yapıldı. Yolumuz 15 gün boyunca kapalı kaldı ama mahalleli olarak hiçbir şekilde bundan şikâyetçi değiliz. Başkanımız iyi niyetli bir insan, bugüne kadar da kimsenin evinin önünü kazmadı. Başkanımıza mahallemize ve şehrimize yaptığı tüm hizmetleri için teşekkür ederiz” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 1080 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...