Kömür Analiz Laboratuarı aralıksız çalışıyor

10 Aralık 2013 15:19

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Zabıta Müdürlüğü Kömür Analiz Laboratuvarı’nda incelemelerde bulundu. Laboratuvarı kömürcülerin de desteğiyle 2010 yılında kurduklarını ve şu anda Isparta’nın kömür analizlerinin yanı sıra Türkiye’ye hizmet verir bir hale geldiklerini aktaran Başkan Günaydın, “Laboratuvarımız bölgenin ve Türkiye’nin laboratuvarı haline geldi” dedi.

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Kömür Analiz Laboratuvarı’nın övünülecek bir noktaya ulaştığını söyleyen Başkan Günaydın, şehrin hava temizliği için de kömür laboratuvarını kurduklarını iletti. Laboratuvar da Isparta’ya giren kömürlerin analizlerinin yanı sıra, Trabzon, Uşak, Rize, Muğla, Şırnak illerinden de numuneler gönderildiğini, yine Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca da gönderilen kömürlerin analizlerini yaptıklarını aktardı.

Kömür Analiz Laboratuvarı’nın bazı illerde bulunduğunu ve yılda 30-40 analizin yapıldığını ancak kendilerine ait laboratuvarda bu yıl içerisinde 237 adet kömür analizinin yapıldığını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Laboratuvarımız yokken biz numuneleri Ankara’ya göndermek zorunda kalıyorduk. Bir analiz sonucu bir ayda zor geliyordu ve buna bir bedel ödüyorduk. Şimdi ise Ankara bize numune göndererek analizini istiyor. Kendi laboratuvarımızda numuneleri günübirlik sonuçlandırıyoruz. Şehrimize giren her kamyon deneyden geçiyor. Değerleri tutmayan kömür yüklü kamyonlar ise il dışı yapılıyor. Bu tesisimiz kömürcülerimizin de katkılarıyla kuruldu, buna vesile oldukları için de hepsine teşekkür ediyorum. Kömür Analiz Laboratuvarımız Türkiye’ye hizmet eden bir müessese haline geldi. Bu tesisimiz Isparta’mıza, ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Şu ana kadar laboratuvardan 2 milyon 322 bin liralık ciro yaptıklarından bahseden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, personel ve diğer masrafların çıkmasından sonra yıllık 300 bin lira civarında bir para kazandıklarını dile getirdi.

Bu haber 646 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...