“İnsanlık tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır”

10 Aralık 2013 15:25

Vali Vahdettin Özkan, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, insan hak ve özgürlüklerinin herkes için korunup hayata geçirildiği bir dünyada sevgi ve huzurla yaşayabilme temennisinde bulundu.

Özkan’ın mesajı şöyle: “İnsan Haklan Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca kabul tarihi olan 10 Aralık günü, yüzyıllar boyunca süren bir mücadelenin sonucunda, insanların doğuştan ve eşit bir biçimde sahip oldukları hakları ifade eden uluslararası bir belgenin kabul edilişinin kutlandığı, insanlık tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır.

Birleşmiş Milletler Kurucu Antlaşması'nda önemli bir yer tutan insan haklan beyannamesi; BM Genel Kurulu tarafından 10 Aralık 1948'de, ülkemiz tarafından da 6 Nisan 1949'da onaylanmıştır. Bu beyanname çerçevesinde ülkemizde ve dünyada insan hakları ile ilgili adalet duygusu ve hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde her bireye sorumluluk yüklenmektedir.

Bu sorumluluğun farkında olarak insan hak ve özgürlüklerinin herkes için korunup hayata geçirildiği bir dünyada sevgi ve huzurla yaşayabilmek dileğiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutlarım”.

Bu haber 688 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...