“Bu şehirde görev yapılmış gibi görünüyor!”

11 Aralık 2013 15:14

Mahalli Çevre Kurulu’na başkanlık eden Vali Yardımcısı Tahir Demir, kullanımı yasak olan 10 numara adı verilen madeni yağların ilimizde yaygın şekilde kullanıldığını ileri sürdü. Hatta bir aracı bizzat kendisi 155’e şikâyet etmesine rağmen sadece nasihatte bulunulduğunu belirten Demir, “Yasak savarcasına iyi dilek ve temennilerle bu işi götüremeyiz” diye konuştu.

Mahalli Çevre Kurulu Toplantısında, Isparta’da havayı kirleten en büyük unsurlardan birinin de, araçlarda standartlara uygun olmayan madeni yağ kullanımı olduğu vurgulandı.  Kurula başkanlık eden Vali Yardımcısı Tahir Demir, kullanımı yasak olan 10 numara adı verilen yağ kullanımının Isparta’da had safhada olduğunu ileri sürdü.

“BİR ARACI BİZZAT KENDİM ŞİKÂYET ETTİM

ANCAK SADECE NASİHATTE BULUNULMUŞ!”

Bu durumun şehrin emisyonunu kötü yönde etkilediğini kaydeden Demir, “ Üç dört gün önce yabancı plakalı bir aracın aşırı emisyon salgıladığını görünce 155’i aradım. 155 geri dönüşüm yaptı ama sadece nasihatte bulunmuşlar. Kısacası görev yapılmış gibi görülüyor. Bu şehrin Çevre Şehircilik Müdürlüğü, Belediyesi, Emniyeti var. Bu araçlar ruh olup uçmuyorlar! Bunlar şehirde seyrediyorlar. Bu araçların stratejik noktalarda önlerini keselim. Cezalarını yazalım. Sonra kontrollerini yaptıralım. Yakıtlarını Özel İdarenin yakıt tankına boşaltalım. Yani yasak savarcasına iyi dilek ve temennilerle bu işi götüremeyiz. Enerji Piyasası Dağıtım Kurulu da bazı mevzuat boşluklarından dolayı sıkıntı çıkarıyor. Mesela aracın deposundan numune alınması yeterli görünmüyor. Bu şehirde uygulamalar yetersiz kalıyor. Sert tedbirler alınmıyor. Oluşturduğumuz denetleme ekibi haftada bir gün enerjisini buna ayırmalı. Bu araçlar yakalanmalı. Bir de akaryakıt istasyonlarında hileli mal satıldığı şeklinde duyumlar alıyoruz. Bu konunun aydınlatılması lazım. Geçtiğimiz günlerde bir vatandaş Isparta’da akaryakıt istasyonlarında çok fazla 10 numaralı yağ satıldığını söyledi. Bu konuda akaryakıt istasyonlarına mevzuata aykırı standart olmayan hele hele 10 numara yağ varsa bunların tespit edip, özellikle gizli depoları varsa bunları ortaya çıkarmak Jandarma ve Emniyetin görevidir.  Bu konuyu da görevli arkadaşlarımız takip ederlerse kentin kaliteli hava solumasına katkıları olur diye düşüyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 631 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...