IGC Başkanı Karahan’dan YBEM Müdürü’ne kınama

12 Aralık 2013 15:25

Kanal 3 TV’de yayınlanan 3. Boyut programına konuk olan SDÜ YBEM (Yaşam Boyu Eğitim Merkezi) Müdürü Doç. Dr. Orhan Adıgüzel, yerel basına eleştirilerde bulunarak haddini aştı.

Dialog eksikliği bahanesiyle yerel basını ‘Everest dağına çıkarken, ayağına takılan çakıl’ olarak nitelendiren Adıgüzel’e, yerel medya çalışanları ateş püskürdü.

Kanal 3 TV’de yayınlanan 3. Boyut programına konuk olan SDÜ YBEM (Yaşam Boyu Eğitim Merkezi) Müdürü Doç. Dr. Orhan Adıgüzel, katıldığı canlı yayında konu ile ilgili olarak yerel basını şu sözlerle eleştirdi: “Vizyonumuz gereği ulusal medya tarafından eleştirilmek isterdim. Tabii ki de bir şeyin başarısında yerel medya da önemli. Basında çalışan arkadaşlarımızla anlaşmalarımız sürüyor. Diyalog sıkıntısı çeken arkadaşlarımız var. Gelsinler görüşelim. YBEM her zaman zeytin dalı uzatıyor. Çekilen tek sıkıntı bizce diyalog sıkıntısı. Bizler yazın reklamlarımızı yazın billboardlara, kışın ise otobüs içerisinde bulunuyoruz. Konuşmayı bilebilen arkadaşlarla konuşmaya devam ediyoruz. Everest’in zirvesine çıkarken ayağımıza takılan çakıl taşlarını önemsemiyoruz” şeklinde konuştu.

KARAHAN KINADI !

Bu haberin kamuoyunda yayılmasının ardından konu hakkında yazılı açıklamada bulunan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Şevket Karahan ise YBEM Müdürü Doç. Dr. Adıgüzel’i esefle kınadığını belirterek şu görüşlere yer verdi: “Yerel basını Everest dağına çıkarken, ayağına takılan çakıl olarak niteleyen Adıgüzel’i haddini bilmeye davet ediyorum. Isparta için ve SDÜ için her zaman cansiperane bir şekilde destek veren yerel medya hiçbir zaman bu eleştirileri hak etmemektedir. Acımasız bir şekilde yerel basını eleştiren Adıgüzel’i kınıyoruz. Sözlerinden geri dönmezse bizde haklı mücadelemize başlayacağımızı bildiririz. Her bir çalışanımız gece-gündüz demeden memleketi için mücadele ediyor. Sizlerin yerel basına manevi destek vermeniz gerekirken, çakıl taşına benzetmenizi manidar buluyoruz”

 

 

Bu haber 737 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...