“Türk Gençliğine ve Ülkücü Gençliğe ışık tutmaktadır”

12 Aralık 2013 15:27

Isparta Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, Hüseyin Nihal Atsız’ın Vefatının Sene-i Devriyesi dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Çapraz’ın açıklaması şöyle: “Milletimizin kurtuluşunu Milliyetçilik ve Türk Davasında bulan, her anını bu kutlu ülküsü uğruna mücadele etmekle geçiren büyük dava adamı Hüseyin Nihal Atsız yaşamı sürecince çok zorlu ve işkenceli günler geçirmiştir.

Bu zorlu günlerinde onun en büyük destekçisi Türk Ülküsüne olan kuvvetli sevdasıdır. Bu sevda ona tabutluklarda kuvvet, karakollarda sabır, siyasi ve emperyalist baskılarda dik duruş sağlamasında ilham kaynağı olmuş ve Bozkurt başını bir an bile eğdirtmemiştir.

Hüseyin Nihal Atsız, Milletimizin kendi tarihini öğrenmesinde önemli bir yere sahip olmuştur. Kitapları, makaleleri, şiirleri ve fikirleriyle Türk Gençliğine ışık tutmuştur. Ülkücü Türk Gençliğinin yetişmesinde  çok önemli katkıları olmuştur. Bugünde bizlere bıraktığı eserleriyle Türk Gençliğine ve Ülkücü Gençliğe ışık tutmaktadır.

Türk Ülküsüne yaptığı hizmetlerle, bırakmış olduğu eserlerle katkı sağlayan H. Nihal Atsız’ın “ Atsız yere düşmekle bu bayrak inmez “ mısralarının hakkını vermenin de ülkücü gençliğe düştüğünün farkındayız.

Bugün Türk Milletine ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin üniter devlet yapısına yapılmaya çalışılan saldırılara nasıl cevap vermemiz, nasıl mücadele etmemiz gerektiğini ve Türk Ülküsünü Atsız’ın eserlerinde bulabilmekteyiz.

Bütün Dava büyüklerimiz gibi H. Nihal Atsız’ın Türklük ve Milliyetçilik sevdası uğruna çektiği zorluklarda ve işkencelerde yılmayan, bıkmayan, usanmayan inanmışlıkları ve Bozkurt duruşları bizlere örnek olmaya devam edecektir.

Atsız’ın Türklük sevdası, heyecanı, kararlılığı, ümidi ve bozkurt duruşu Ülkü Ocaklarının dinamiği olarak ilelebet sürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle bundan tam 38 yıl önce Uçmağa varan Türk Büyüğü H. Nihal ATSIZ’ı saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz.

 

Bu haber 653 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...