Rektör İbicioğlu Su Ürünleri Fakültesi ve YDYO’nun Akademik Kurul Toplantılarına Katıldı

12 Aralık 2013 15:32

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

Çiftçi Eğitim Merkezi’nde, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Kayacan ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çetinkaya, yıl içerisinde gerçekleştirdikleri akademik, sosyal etkinliklerden bahsederek fakültenin akademik ve fiziki yapılanması hakkında bilgi verdi.

Dünyanın hızlı bir değişim sürecine girdiğini ortaya çıkan teknolojilerin toplumsal yapıları yeniden şekillendirdiğini belirten SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise günümüzde yeni eğitim ve şehirleşme metodlarının ortaya çıkmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

İnsanların bilgiye ulaşma imkanının arttığını dile getiren İbicioğlu,  “Artık mekansal bağlılık boyutunun ötesine geçilmiş durumda. Bundan sonra mekansız öğretimlere geçilmesi söz konusu. Globalleşme diyebileceğimiz bu süreç neticesinde her ülke kendi uluslararası eğitim durumlarını belirli yerlere yönlendirebiliyorlar. Globalleşme önü alınmaz bir sosyal olguysa bu olguya karşı kendi konumlandırmamızı belirlememiz gerekiyor. Bir işletme işletmesini, sağlık sistemi sağlık stratejilerini, hükümetler hükümet stratejilerini, üniversiteler de kendi üniversite sistemlerini buna adapte etmek zorunda. Aksi taktirde çağın gerisinde kalmamız kaçınılmaz” dedi.

Konuşmasının devamında yükseköğrenimde yaşanan rekabete değinen İbicioğlu, “Değişen toplumsal örgütlenmeler, teknoloji,  pazar yapısı ve insanların yükseköğrenimdeki beklentileri dikkate alınarak uzaktan eğitim konusu başta olmak üzere tüm fakülte müfredatlarının değişen koşullara paralel olarak dinamik dengeyi yakalayacak şekilde yeniden tasarlanması gerekiyor. Biz sadece Türkiye’deki üniversitelerle değil dünyadaki üniversitelerle rekabet ediyoruz. Bu nedenle tüm birimlerimizi bu rekabet koşullarına göre yapılandırmalı, konuları dünya perspektifinde ele almalıyız.” diye konuştu.

Ardından SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer Yabancı Diller Yüksekokulu 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısına katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ömer Şekerci, şeffaflık ve hesap verilebilirliğin akreditasyon ve kalite güvencesinin en temel ilkesi olduğunu dile getirerek Yüksekokul olarak Avrupa Konseyi Dil Politikaları Birimi tarafından geliştirilen, Batı eğitim sistemlerinde standart dil öğrenimi ve öğretiminde kullanılan “Birey Merkezli Avrupa Dil Portfolyosu”na dayalı eğitim uygulamalarını hayata geçirdiklerini söyledi.

Yüksekokulda görev yapan öğretim elemanlarının Türkiye’nin dışarıyla bütünleşmesinin alt yapısını oluşturduklarını belirten Rektör İbicioğlu da, medeniyetimizin ve donanımlarımızın başka milletlere aktarabilmemiz için yabancı dilin etkin bir şekilde konuşulması gerektiğini ve bu konuda öğretim elemanlarına büyük görevler düştüğünü söyledi. İbicioğlu “Dünyanın herhangi bir yerinde ortaya çıkan yeniliği hemen takip edebilmeliyiz. Sizlerin sayesinde öğrencilerin ufukları genişliyor. Hangi disiplinle uğraşırsanız uğraşın etkinlik alanlarınızı artırabilmeniz için yabancı dili mutlaka öğrenmeniz gerekiyor. Ülkenin ve üniversitemizin gelişimi için yaptıklarınızın farkındayız. Biz de sizlere her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

Rektör İbicioğlu, konuşmasının devamında SDÜ’de yürütülen projeler hakkında bilgiler verdi.

Bu haber 668 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...