Belediye bahara hazırlanıyor

12 Aralık 2013 15:33

Isparta Belediyesi kışa yeni girdiğimiz şu günlerde bahara hazırlanmaya başladı. Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri şehrin muhtelif yerlerine lale, sümbül ve nergiz soğanı dikmeye başladı.

Şehrin en işlek caddelerinden başlayarak hemen hemen bütün mahallelerdeki orta refüj ve parklara dikilecek olan süs soğanları baharı karşılayacak. Edinilen bilgilere göre toplam 400 bin süs soğanı dikilecek.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, şehir merkezinin yaşanılabilir bir kent olması için tüm gayretleri gösterdiğini dile getirerek alt yapıya verdikleri önem kadar şehrin görüntüsüne de önem verdiklerini dile getirdi.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın yaptığı açıklamasında, “4.5 yıllık görev süremizin başından beri yeşile ve ağaca büyük önem verdiğimizi herkes bilmektedir. Bu güne kadar dikmiş olduğumuz toplam ağaç sayısı 650 bin’i geçti. Bununla birlikte caddelerimizdeki orta refüj ve parklarımızı da mevsime göre çiçek ve güllerle süslüyoruz. Şehir merkezimizde taşıt ve yaya trafiğinin yoğun olduğu yerler ile birlikte bütün mahallelerimizdeki parklarımıza aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Park bahçeler müdürlüğümüze talimat vererek her yıl görmüş bahara hazırlanmalarını istedim. Müdürlüğümüz 400 binin üzerinde süs soğanı dikmeye başladılar. Bahar ile birlikte şehrimiz de çiçek açmış gibi olacak” dedi.

 

 

Bu haber 624 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...