“Elinize sağlık ama halkı yanıltıyorsunuz”

12 Aralık 2013 15:36

CHP Belediye Başkan Adayı M. Lütfü Çakmakçı, Yusuf Ziya Günaydın’ın “Isparta’ya metrobüs kazandırdık” söylemiyle halkı yanılttığını ileri sürdü. Çakmakçı, “Körüklü otobüs metrobüs değildir. Güzel bir olay ellerine sağlık diyelim ama halkı yanıltan her şey yarın başka yanıltmaları da beraberinde getirecektir” dedi.

CHP Belediye Başkan Adayı M. Lütfü Çakmakçı, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a göndermede bulundu. Öncelikle üniversite öğrencilerinin Isparta için son derece önemli olduğuna değinen Çakmakçı, onlara yapılan hizmete her zaman teşekkür edeceklerini belirtti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın öğrencilerin daha rahat seyahat etmeleri adına yeni bir körüklü otobüsü harekete geçirmesinin güzel bir girişim olduğunu belirten Çakmakçı, “Buna metrobüs denildiğini basından takip ettim. Ancak halk yanıltılmamalı” dedi.

 “KÖRÜKLÜ OTOBÜSE METROBÜS DERSENİZ HALKI YANILTIRSINIZ!”

Halka yapılan hizmetin doğru anlatılması gerektiğini ifade eden Çakmakçı, “Metrobüs denen sistem güzel bir yol gerektirir, durmadan gitmesi ve zaman kazanması lazım. Körüklü otobüse siz metrobüs derseniz, yanlış olur ve halkı yanıltmış oluruz. Biz halkı yanıltmak istemiyoruz. Güzel bir olay ellerine sağlık diyelim ama halkı yanıltan her şey yarın başka yanıltmaları da beraberinde getirecektir. Arkadaşlarımızın yaptıkları her hizmet Isparta’ya hizmettir. Bundan biz onur duyarız.

KÖRÜKLÜ OTOBÜSE SÜRÜCÜLERİMİZ FAZLA YAKLAŞMASIN

Ama halkı da bilgilendirmek gerekir. Çünkü o otobüslerin salınımı 37 santimdir. Isparta’daki trafik zaman zaman araçların birbirine çok yakından geçmesi nedeniyle sürücülerimize ikaz yapmak lazım. Bu otobüslerin yanından geçerken mümkün olduğunca uzaktan geçin ikazını yapmak gerekir” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 621 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...