“Ispartalının hakkını yedirmem o parayı ödeyeceksiniz!”

12 Aralık 2013 15:38

Isparta Belediyesi'nin Bölge Hastanesinin yapılacağı alandaki arazisi için yaptığı fiyat artışına tepki gösteren AK Parti Milletvekili Recep Özel’e Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan yanıt gecikmedi. Ispartalıların hakkını yedirmeyeceğini belirten Başkan Günaydın, “2.5 yıldır aklınız neredeydi. Maalesef o parayı ödeyeceksiniz” dedi.

Sümer Halı arazisi üzerine yapılacak olan Bölge Hastanesi içerisindeki 2900 m2’lik arazisi için kamulaştırma bedeli olarak daha önce 1 milyon 300 bin TL değer biçen Isparta Belediyesi, 2.5 yıl aradan sonra arazi için 2 milyon 900 bin TL istedi. Belediyenin yaptığı fiyat artışına tepki gösteren AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, “Seçimler yaklaşıyor. Eğer arsayı bedelsiz vermezse Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı seçimlerde ‘En büyük engelci’ diye rezil ederiz” ifadelerini kullanmıştı. Milletvekili Özel'in bu açıklamalarına Başkan Günaydın sessiz kalmadı.

 “24 MAYIS 2011’DE M2 BİRİM FİYATINI

YARI YARIYA İNDİREREK VERMİŞİZ”

Belediyeye ait arazinin fiyat tespiti için 24 Mayıs 2011'de ilk müracaatın yapıldığını dile getiren Başkan Günaydın, “24.05.2011 de müracaat ettiği zaman biz derhal encümen kararlarımızı almışız. Yıl kaçtı 24.05.2011. Neredeydiniz bu saate kadar? Bizim belgelerimiz bekliyor. 2,5 yıldır bekliyor. Biz bunu o zaman çözmüşüz. Evet, o gün bu belgelerle, gayrimenkul değer tespitleriyle 877 lira gelmiş, 450 lirada değil. Biz o esnada 877 liradan Süleyman Ünal'ın da ricasıyla o esnada ihalede yapılmadı. Devlet ağırlıklı yapılacağı söyleniyordu. Bunun için devletimize yardımcı olmak açısından m2 birim fiyatını 877 liradan 450 liraya indirme kararı aldık” dedi.

“2.5 YILDIR NEREDESİNİZ?”

Milletvekili Özel’e “2.5 yıldır neredeydiniz?” diye soran Başkan Günaydın, “Asıl engelci kendinizsiniz. Beceriksiz ve başarısızsınız. 2,5 yıl sonradan tekrar bir dilekçe yazdılar. Bu zamana kadar neredeydiniz? Siz nasıl iş takip ediyorsunuz? Neyin ne olduğunu bilmeden karşı tarafa söz söylüyorsunuz. Yeni dilekçe 27.06.2013 tarihinde geldi. Arsayı kötü bir yere yaptıklarını bildiğim halde bile bile süratle yine konuyu ele aldık ve derhal sil baştan bütün evraklar yeniden takip edildi. Ardından encümen kararlarımız resmi olarak alındı. Bizim her tarafımız belgeyle dolu” diye konuştu.

“ISPARTA’DA SAĞLIKTA SOYGUN YAPACAKLAR”

 Öte yandan aradan geçen 2.5 yılın ardından bu alanda m2 birim fiyatının 900 lira olarak belirlendiğine dikkat çeken Günaydın, “Valiliğimiz 900 liradan600 m2yer sattı ve emsal oluştu. Ayrıca buranın ihalesi özel bir şirkete verildi. Şirket tonlarla para kazanarak gidecek buradan. Isparta’da yüksek sağlık ücretlerinin olacağını şimdiden belirtmek istiyorum. Aynı TEDAŞ gibi olacak! Isparta halkının büyük bir sağlık soygunuyla karşı karşıya kalacağını da inanıyorum. Bunlar bizim gibi su parasını 5 yıl ucuza bedavadan vermeyecek, bu merhameti bizim dışımızda kimse göstermez” şeklinde konuştu.

 Diğer taraftan Ispartalıların hakkını düşündüğü için sadece arsa bedelini alacağını belirten Günaydın, “Ey Recep Ağa! Kendine gel. Rezil olan bir insan beni rezil edemez. 200 bin insanının hakkını düşünüyorum. Bu hakkı da yedirmem. Parayı da maalesef ödeyeceksiniz. Ayrıca bir konuda daha uyarıyorum sizi; Bir vatandaş var, İstanbul da oturuyor. Onun da orada ayrıca arazisi var. Daha onu da çözemediler. Peki, benim dosyam çözülüyor o vatandaşın neden çözmediniz? Ben dosyaları hazırladım neredesiniz? Sen orada rezil etme peşindesin, rezil olan insan rezil edemez başkasını. Bir daha bana karşı seviyeli konuşun. Bunu 99 kere söyledim bu 100 oldu galiba. Adam işin içinde bir de beni tehdit ediyor! Sayın Özel; Lütfen milletvekili ol, kendine gel” dedi.

Bu haber 764 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...